fbpx

Olimpija za zgodovino

Hokejski pokal Slovenije je končal v rokah Olimpije(foto: Nova24tv)

Finale slovenskega hokejskega pokala je dobila Olimpija in je tako sploh prva ekipa, ki je osvojila pokalno lovoriko. Obe ekipi sta prikazali dober hokej, Olimpija pa se je na koncu v Podmežakli veselila visoke zmage s 4:0 nad ekipo SIJ Acroni Jesenice .

Tekma se je začela po željah Jesenic, ki so imele deset minut igralca več na ledu, v tem obdobju so močno pritisnili na zeleno-bele in si priigrali lepo število priložnosti, vendar niso uspeli premagati vratarja Oliviera Royja. Drugo tretjino so gostje začeli kot prebujeni in zaigrali veliko bolje. Preko Pešuta in Kalana so prišli do prednosti dveh zadetkov. Jeseničani so poizkušali odgovoriti na oba zadetka, a so bili ponovno premalo učinkoviti. V zadnji tretjini je ekipa Olimpije držala svoje vodstvo in ni puščala veliko prostora domačinom, ki jim je počasi že zmanjkovalo moči. Pet minut pred koncem srečanja je Nik Pem s tretjim golom odločil zmagovalca. Zadnji zadetek k zmagi Olimpije je s strelom v prazen gol prispeval Roland Kaspitz, potem ko je domači trener minuto in pol pred koncem iz igre potegnil vratarja Pavliča.

Jesenice 0 : 4 Olimpija (0 : 0, 0 : 2, 0 : 2)
2.500; Pešut 27., Kalan 32., Pem 55., Kaspitz 60.

V prvem finalu slovenskega hokejskega pokala so se prve lovorike veselili hokejisti Olimpije.

KONEC TEKME

60. minuta: GOL!!! Zadetek za Olimpijo je v prazno mrežo dosegel Roland Kaspitz.

60. minuta: Zadnja minuta tekme, Jesenice pa igrajo brez vratarja.

59. minuta: Pol minute odmora za domačo ekipo Jesenic.

59. minuta: Olimpija je na pragu, da osvoji slovenski pokal.

55. minuta: GOL!!! Zadetek za Olimpijo je dosegel Nik Pem. Izgubljen plošček Jeseničanov v svoji tretjini, priložnost je izkoristil Nik Pem in med nogama premagal Pavliča.

54. minuta: V zadnji tretjini Olimpija igra umirjeno in ne dopušča veliko prostora in strelov Jeseničanom.

53. minuta: Priložnost za Jesenice, po podaji z desne jo je zapravil Terlikar.

48. minuta: Jesenice v popolni postavi.

46. minuta: Izključitev Gašperja Cerkovnika (Jesenice).

45. minuta: Dokaj izenačen začetek zadnje tretjine.

Začetek 3. tretjine

Drugo tretjino so bolje odprli hokejisti Olimpije in pritiskali na domača vrata, preko Pešuta ter Kalana so prišli do lepe prednosti pred zadnjo tretjino. Jeseničani so si ponovno uspeli ustvariti nekaj lepih priložnosti, vendar jim ni uspelo zatresti mreže Olimpije. Železarji so nevarni za gostujoča vrata predvsem preko prvega napada.

Konec 2. tretjine

36. minuta: Olimpija v popolni postavi.

36. minuta: Napako je storil Tavželj in Jeseničanom podaril plošček, ob koncu akcije bi Selan skorajda zatresel lastno mrežo.

34. minuta: Izključitev Žiga Pešut (Olimpija).

34. minuta: Sašo Rajsar je prišel do strela, še enkrat več dobra obramba Roya.

32. minuta: GOL!!! Zadetek za Olimpijo je dosegel Luka Kalan. Z modre črte je streljal Maks Selan, palico pred vrati je podstavil Luka Kalan in tako izkoristil zmedo pred vrati Jesenic.

30. minuta: Priložnost za Jesenice! Sam se je pred vratarjem Olimpije znašel Sašo Rajsar, vendar brez zaključnega strela.

28. minuta: Takoj po zadetku poizkus domačih, poizkušal je Aleš Remar, dobro posredovanje Roya.

27. minuta: GOL!!! Zadetek za Olimpijo je dosegel Žiga Pešut.

24. minuta: Samostojna akcija Sotlarja, ki je zaključil z nevarnim strelom. Dobro posredovanje vratarja Jesenic Pavliča.

Začetek 2. tretjine

Prva tretjina je pripadla Jeseničanom, ki so pritiskali, vendar niso uspeli izkoristiti priložnosti z igralcem več, predvsem so bili nevarni preko kapetana Matevža Ermana. Olimpija je igrala dokaj nedisciplinirano in si prislužila pet kazni, ponovno je svoja vrata zaklenil v zadnjem obdobju najboljši igralec Olimpije vratar Oliver Roy.

Konec 1. tretjine

18. minuta: Devet minut so imeli Jeseničani igralca več na ledu, vendar niso uspeli premagati danes ponovno odličnega vratarja Olimpije Roya.

17. minuta: Olimpija v popolni postavi.

15. minuta: Izključitev Aleša Mušiča (Olimpija).

15. minuta: Nik Pem se vrača nazaj na led. Domači še naprej z igralcem več.

14. minuta: Izključitev Žige Pešuta (Olimpija). Medtem se je na ledeno ploskev že vrnil Anže Ropret, Jeseničani še naprej z dvema igralcema več napadajo v tretjini Olimpije.

14. minuta: Pritisk Jesenic z dvema igralcema več, Olimpija zaenkrat dobro deluje v obrambi.

13. minuta: Izključitev Nika Pema (Olimpija).

12. minuta: Izključitev Anžeta Ropreta (Olimpija).

12. minuta: Vroče je bilo pred vrati Jesenic, najprej strel Planka, nato še nekaj vroče krvi in nova izključitev na strani Olimpije.

11. minuta: Olimpija v popolni postavi.

9. minuta: Pritisk Jeseničanov z igralcem več, po strelih Rajsarja in Ermana se je dobro izkazal vratar Roy.

9. minuta: Izključitev Andreja Tavželja (Olimpija).

7. minuta: Jesenice v popolni postavi.

5. minuta: Izključitev Nika Lahajnarja (Jesenice).

Začetek tekme

Podmežakla se že polni za tekmo finala slovenskega pokala v hokeju na ledu.

Ker Jeseničani že nekaj časa ne igrajo v ligi EBEL, sta se ekipi v prejšnjih letih srečevali zgolj v finalu slovenskega državnega prvenstva. Z letošnjo sezono, ko je Hokejska zveza Slovenije uvedla pokalno tekmovanje, pa bo današnji finale pokala nekakšna uvertura v državno prvenstvo. Lani so v finalu s 3 : 1 v zmagah slavili Jeseničani.

R. V.