fbpx

Hokejisti Olimpije novo leto začeli z zmago nad Madžari

Igralec tekme je bil vratar Tomaž Trelc (foto: Nova24tv).

Hokejisti HDD Olimpije so leto 2016 začeli z zmago. V Hali Tivoli so z 2 : 1 premagali madžarski Fehevar in tako svojim navijačem ponudili nekaj veselja ob začetku novega leta. To je bila šele četrta zmaga zmajev po rednem delu v letošnji sezoni.

Ljubljanski hokejisti, ki so nastopili brez prvega vratarja Roya in z zgolj 16 igralci, so skozi celotno tekmo igrali odlično, tako da niti v enem trenutku igre zmaga ni bila vprašljiva. Kljub zmagi bo Olimpija prvi del sezone zaključila na zadnjem mestu.

Odlični vratar Trelc ter pogumne tri peterke
Zdesetkana Olimpija je spet pokazala pravo srce. Potem ko so v zadnji tekmi prejšnjega leta za las ostali brez polnega izkupička – a proti takrat vodilnemu Linzu vseeno osvojili točko, so danes dobro odigrali vseh 60 minut. Po prvi tretjini je bil rezultat sicer 0 : 0, a so bili zeleno-beli precej boljši tekmec. V 28. minuti je Gregor Koblar Olimpijo povedel v vodstvo, nato pa so Ljubljančani minuto in pol igrali z dvema igralcem manj, a je bil odlični vratar Tomaž Trelc, ki je bil na koncu kar 96 % uspešen, vedno na pravem mestu. Nato so imeli Ljubljančani kar minuto in 57 sekund dva igralca več, a niso niti enkrat resneje streljali proti madžarskim vratom. Kazen je prišla 39. minuti, ko je za Fehevar zadel Daniel Koger. V zadnji tretjini je zmagoviti gol za Olimpijo v 45. minuti dosegel Jure Sotlar.

Še šest krogov, nato gre zares
Do konca prvega dela sezone je ostalo samo še šest krogov, nato pa se ekipe razdelijo v dve skupini. Olimpija, ki bo po prvem delu sezone zagotovo zadnja, bo igrala v skupini za razigravanje, kjer si bo v družbi še petih preostalih najslabših moštev poizkušala priigrati eno izmed prvih dveh mest, ki vodita v play-off. Pomembno je, da se točke po prvem delu izbrišejo, saj dobijo ekipe zgolj dodatne točke za uvrstitev po prvem delu sezone. Olimpija bo tako v drugi del krenila s štirimi točkami zaostanka za drugim mestom v skupini za razigravanje, ki bo še prineslo uvrstitev v play-off.

Olimpija 2 : 1 Fehevar (0 : 0, 1 : 1, 1 : 0)
Koblar 28., Sotlar 45.; Koger 39.

Lestvica po 33. krogu:

 1. Salzburg       78 točk
 2. Linz              76 točk
 3. Orli Znojmo  65 točk
 4. Dornbirn       65 točk
 5. Beljak           64 točk
 6. Dunaj           61 točk
 7. KAC             60 točk
 8. Bolzano       60 točk
 9. Fehervar      51 točk
 10. Graz            42 točk
 11. Innsbruck    39 točk
 12. Olimpija       23 točk

R. V.