fbpx

Hrvaška danes po zmago za še večjo evforijo pri južnih sosedih

Hrvaška z nestrpnostjo pričakuje drugo tekmo vatrenih na EURU (foto: Twitter)

Pred nami je izjemno zanimiv nogometni danes, ki se začenja že ob 15. uri z mini derbijem v skupini E med Italijo in Švedsko. Nato bodo na račun prišli predvsem naši južni sosedje, ki so po zmagi nad Turčijo zelo evforični – kako tudi ne bi bili, ko pa je njihova reprezentanca med vsemi ekipami odigrala eno najboljših tekem letos. Z zmago nad Češko bi si že zagotovili osmino finala.

Hrvaška in Italija sta reprezentanci, ki sta bili po prvem krogu prvenstva velikokrat omenjani v medijih. Popolnoma zasluženo, ko pa so odpisani Italijani, ki naj bi letos ne bili dovolj kakovostni, dobesedno uničili favorite iz Belgije. Hrvaška pa si je s fantastično predstavo proti Turčiji zaslužila pohvale mnogih, in če bodo nadaljevali v takšnem ritmu, jim uspeh letos zagotovo ne uide.

SKUPINA E

Italija – Švedska (15:00)

Italija je kot edina navdušila in presenetila v skupini E, takoj za njimi bi lahko bili morda Irci. Potem pa je tu prvo razočaranje iz Skandinavije – Švedska, ki proti Irski ni pokazala nič posebnega in je s težavo po zaslugi Ibrahimovića izvlekla remi. Za konec pa še največje razočaranje, ki prihaja iz Belgije. Italijani so jih popolnoma deklasirali in jim na hitro pokazali, kako se zmaguje. Mnogi so se ušteli, ko so dejali, da bo Italija letos doživela polom. Danes proti Švedom že lovijo prvo mesto v skupini. Švedska pa se bo morala, če si še želi nadaljevati z nastopi na EURU, prebuditi – v zadnjem krogu jih namreč čaka “jezna” Belgija.

Jutri:
Belgija – Irska (15:00)

SKUPINA E
Italija             1   1 0 0  2 : 0  3
Švedska       1   0 1 0  1 : 1  1
Irska             1   0 1 0  1 : 1  1
Belgija          1   0 0 1  0 : 2  0

SKUPINA C

Češka – Hrvaška (18:00)

O predstavi Hrvaške na prvi tekmi proti Turčiji ni treba izgubljati besed. Hrvati so pokazali fantastično igro in predstavo, a na koncu zmagali le z enim zadetkom, so se pa s to zmago na lestvici favoritov za osvojitev prvenstva povzpeli močno navzgor. Popolno tekmo so odigrali vsi vezisti s prvim zvezdnikom Modrićem na čelu, ki je tekmo odločil s pravim evrogolom. Edino, kar bodo morali njegovi soigralci popraviti, je učinkovitost v napadu. V reprezentanco se vrača žalujoči kapetan Srna, ki je takoj po zmagi nad Turčijo v domovino odletel pokopat svojega očeta. Danes naj bi že igral in nosil kapetanski trak. Še kako si želi zabiti zadetek in ga posvetiti očetu. Z zmago bi se naši južni sosedje že uvrstili v osmino finala, vendar je njihov nasprotnik danes izjemno trdoživa Češka, ki je proti Španiji pokazala, da je ne gre kar tako odpisati. Njihova mreža se je zatresla šele v zadnjih minutah tekme, prikazali pa so se v zelo dobri luči, odigrali taktično dobro, v obrambi pa so imeli nekaj priložnosti, ki jih niso znali izkoristiti.

Španija – Turčija (21:00)

SKUPINA C
Hrvaška       1   1 0 0  1 : 0  3
Španija         1   1 0 0  1 : 0  3
Češka          1   0 0 1  0 : 1  0
Turčija          1   0 0 1  0 : 1  0

G. V.