fbpx

Hrvaški uspela misija nemogoče – Poljake premagali za 14 golov

Igralec Manuel Štrlek (levo) in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović (desno) se veselita uvrstitve Hrvaške v polfinale (foto: epa).

Hrvaška rokometna reprezentanca je v zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v rokometu pripravila pravo senzacijo. Naši južni sosedi so domačo reprezentanco Poljske premagali za kar 14 golov ter se tako uvrstili v polfinale evropskega prvenstva.

Po tekmah zadnjega kroga smo dobili štiri polfinaliste. V skupini A sta za senzacijo poskrbeli reprezentanci Hrvaške, ki je za kar 14 golov premagala Poljsko, ter reprezentanca Norveške, ki je v odločilni tekmi premagala aktualne prvake Francoze.

Več kot le čudež Hrvatov
Najprej so Norvežani v odločilni tekmi za eno izmed prvih dveh mest premagali aktualne evropske, svetovne in olimpijske prvake Francoze ter si tako zagotovili uvrstitev v polfinale. Na zadnji tekmi pa sta se med seboj udarili Hrvaška, ki je potrebovala zmago z vsaj 11 goli razlike, ter domača reprezentanca Poljske, ki bi ji za preboj v polfinale zadoščal že remi. Toda zgodil se je pravi mali čudež – Hrvati so pred domačimi gledalci povsem razbili Poljake ter tako uspešno opravili misijo nemogoče ter si zagotovili uvrstitev v petkov polfinale. V skupini 2 so Španci rutinirano premagali Rusijo ter tako potrdili svojo uvrstitev med najboljše štiri reprezentance, Nemci pa so v tekmi, ki je neposredno odločala o potniku v polfinale, malce presenetljivo ugnali Dance.

Polfinalna para:
Norveška – Nemčija
Španija – Hrvaška

R. V.