fbpx

Ibraimi in Zahovič naj bi dosegla dogovor. Sta ga res?

Agim Ibraimi in Zlatko Zahovič (foto: NK Maribor, sta).

Agim Ibraimi in Zlatko Zahovič sta bila akterja največje afere v slovenski nogometni ligi, odkar ta obstaja. Incident ter spor med športnim direktorjem in enim najboljših igralcev Maribora je dobil epske razsežnosti. Toda zdaj se zdi, da se stvari umirjajo. Zahovič in Ibraimi naj bi dosegla dogovor, toda kaj to pomeni?

Spor, o katerem smo že pisali, se vleče natanko en teden. Po sporu obeh akterjev in plazu žaljivk Zlatka Zahoviča se je Agim Ibraimi odločil, da bo šel s celotno zadevo v javnost. Kasneje so se oglasili še nekateri drugi nekdanji igralci NK Maribora, Zlatko Zahovič pa se je na izredni novinarski konferenci za svoja dejanja opravičil.

Kaj zdaj?
Po ‘performancu’ Zlatka Zahoviča na novinarski konferenci so se stvari začele umirjati, Maribor pa je ukinil suspenz makedonskemu reprezentantu. Sledilo je zatišje, zdaj pa so se v taboru državnih prvakov oglasili s sporočilom za javnost, da sta obe sprti strani dosegli sporazum. Toda skopo sporočilo, ki ga objavljamo spodaj, ne pove prav veliko in zastavlja se vprašanje, kaj vse skupaj pomeni za prihodnost Ibraimija, ki ima z ‘vijoličastimi’ sklenjeno pogodbo do konca sezone 2018/2019.

Sporočilo za javnost NK Maribor:

PRIMER IBRAIMI: DOGOVOR SKLENJEN
Nova informacija o najaktualnejši temi izven igrišča: sklenjen je dogovor med športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem! Na zadovoljstvo vseh zainteresiranih. Tako da primer Ibraimi več ne sodi med sporne.

Kot smo obvestili javnost v včerajšnjem popoldnevu, so se začeli pogovori o reševanju nastale situacije. Tako NK Maribor kot igralec sta si prizadevala priti do ustreznega razpleta, danes pa je bil storjen naslednji korak in v primeru Ibraimi lahko potrdimo obojestranski sporazum.

Vse skupaj je spet zavito v tančico skrivnosti, dejstvo je zgolj to, da Ibraimija jutri še ne bo v kadru za tekmo proti Krškemu, saj je dobil prosto in odhaja v Makedonijo.

R. V.