Ibraimi ni več suspendiran, Nikolić kaznovan do konca sezone

V tem tednu je bilo ogromno govora o Ibraimiju in Nikoliću (foto: facebook).

Dve najboljši ekipi prvenstva, dva velika rivala, dve točki razlike na lestvici in dve veliki aferi – vse to sta Olimpija in Maribor. Za nami je teden, ki je na slovenski nogometni sceni minil predvsem v znamenju dveh afer, ki sta močno odmevali. Včeraj pa sta obe aferi dobili vsaj delni epilog.

Član Maribora Agim Ibraimi od danes naprej ni več suspendiran nogometaš vijoličastih. Marko Nikolić, trener Olimpije, pa je prav tako danes zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja prejel prepoved vodenja ekipe na sedmih tekmah in denarno kazen 1.500€.

Po nastopu Zahoviča pred mediji že rešujejo situacijo z Ibraimijem
Po sredini tiskovni konferenci, na kateri se je med drugim za svoja dejanja opravičil Zlatko Zahović, se je v taboru vijoličastih v primeru Agima Ibraimija očitno začelo premikati. Od danes dopoldne Makedonec namreč ni več suspendiran. Na spletni strani kluba so med drugim v kratki izjavi za javnost tudi zapisali, da sta “obe strani začeli s pogovori in reševanjem nastale situacije, tako da je suspenz ukinjen. V prihodnjih dneh si bomo prizadevali rešiti spor na najprimernejši način, Ibraimi pa medtem ureja zasebne zadeve.”

Konec za letos, morda za vedno
Marko Nikolić je na tekmi 29. kroga v letošnji sezoni zadnjič vodil ekipo Olimpije s klopi. V 93. minuti je namreč izrekel opazko, ki spodbuja in razpihuje rasno nestrpnost. Opazko “vidi idiota crnog” (v slovenščini: “poglej idiota črnega”) je “disciplinski organ NZS v skladu s predpisi trenerju Olimpije izrekel kazen prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na sedmih nogometnih tekmah in denarno kazen v višini 1.500€”, so zapisali na Nogometni zvezi Slovenije. Ravno sedem tekem je še do konca sezone, kar pomeni, da Nikolić v letošnji sezoni Olimpije ne bo več vodil s klopi. Če zeleno-beli ne bodo uspeli zadržati prvega mesta na lestvici, je trener Nikolić morda ekipo Olimpije vodil že zadnjič.

G. V.