fbpx

Idealna enajsterica brez igralcev Barcelone

Najboljša enajsterica po skupinskem delu Lige prvakov (foto: facebook).

Izbrana je bila idealna enajsterica skupinskega dela Lige prvakov. UEFA je izbrala enajst nogometašev, ki so na šestih tekmah v skupinskem delu igrali najboljše. Na seznamu – presenetljivo – ni igralcev Barcelone.

Idealna enajsterica je spisek enajstih igralcev, ki so se po mnenju Evropske nogometne zveze najbolj odrezali v skupinskem delu Lige prvakov. Trije slovenski predstavniki (Jan Oblak, Kevin Kampl in Branko Ilič), ki so letošnjo jesen nastopali v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, niso bili izbrani med enajst najboljših. Med izbrano enajsterico je tudi nepričakovano presenečenje – vezist Genta Sven Kums.

Idealna enajsterica skupinskega dela Lige prvakov:

Vratar: Kevin Trapp (PSG)

Branilci: Andrea Barzagli (Juventus), Thiago Silva (PSG), David Alaba (Bayern), Diego Godin (Atletico Madrid)

Vezisti: Raheem Sterling (Manchester City), Willian (Chelsea), Sven Kums (Gent)

Napadalci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hulk (Zenit), Thomas Muller (Bayern).

Med vratarji je v idealni enajsterici upravičeno končal Nemec Trapp, saj je na šestih tekmah prejel zgolj en zadetek. V obrambi so se znašli branilci najboljšega kova, med njimi tudi Brazilec Thiago Silva, ki je tako kot soigralec Trapp prejel en zadetek. Preostali trije branilci pa so s svojimi ekipami prejeli po tri zadetke. Edini Anglež, ki se je uvrstil v enajsterico, je Raheem Sterling, ki se je izkazal za odlično okrepitev Citya tudi v Ligi prvakov. Willian pa je zagotovo najbolj zaslužen, da se je Chelseaju uspelo uvrstiti v izločilne boje. Brazilec je reševal svojo ekipo z zadetki, ko je bilo to najbolj potrebno. Dosegel je skoraj polovico zadetkov svoje ekipe.

Presenečenje v ekipi pa je zagotovo belgijska neznanka Sven Kums. Zadetek, dve asistenci in dobre predstave niso ostale skrite in so ga uvrstile na seznam najboljših enajst. Portugalec Cristiano Ronaldo je z enajstimi zadetki postavil nov rekord – doseženih zadetkov v skupinskem delu tekmovanja. Še tretji Brazilec, ki je končal v enajsterici, je Hulk. V dokaj neatraktivni skupini je Zenitu z dobrimi predstavami priboril prvo mesto. Kot zadnji je mesto v napadu zasedel še Thomas Muller, ki je v dresu Bayerna dosegel pet zadetkov.

V enajsterici ni niti enega člana Barcelone, ki je v svoji skupini brez večjih težav osvojila prvo mesto. Ni, denimo, nobenega izmed napadalnega trojca Messi-Neymar-Suarez, pa čeprav so skupaj dosegli deset zadetkov in zbrali sedem asistenc.

G.V.