fbpx

Igor Rakuša je bil ponovno izvoljen v predsedstvo svetovne strelske zveze FITASC

Igor Rakuša (Foto: zajetje zaslona/TopNews)

Igor Rakuša je bil ponovno izvoljen v predsedstvo svetovne strelske zveze FITASC, ki združuje strelske discipline neolimpijskega značaja. Slovenijo dodatno zastopata kot člana strokovno tehničnih komisij še Matija Janc in Milan Svetec. Slovenija bo tako naslednja štiri leta sokreirala razvoj svetovnega strelstva v omenjeni zvezi kakor tudi sodelovala pri odločanju glede prihodnjih tekmovanj. 

V italijanskem Orvietu se je zaključila volilna skupščina svetovne strelske zveze FITASC, ki združuje strelske discipline neolimpijskega značaja, v kateri ima tudi Slovenija svoje predstavnike na odločevalskem nivoju. Tako je bil Igor Rakuša ponovno izvoljen v predsedstvo omenjene zveze in nadaljuje delo v predsedstvu že svoj peti štiriletni mandat.

Slovenijo kot člana strokovno-tehničnih komisij zastopata še Matija Janc in Milan Svetec. Slovenija bo tako naslednja štiri leta sokreirala razvoj svetovnega strelstva v omenjeni zvezi kakor tudi sodelovala pri odločanju glede prihodnjih tekmovanj. O prirediteljih večjih tekmovanj (svetovna in kontinentalna prvenstva) bodo za obdobje 2023–2025 odločali naknadno. “Slovenija je vložila kandidature za tovrstna tekmovanja v več kategorijah in prav gotovo bo katero večjih tekmovanj spet dodeljeno naši zvezi, ki je v zadnjih nekaj letih organizirala kar nekaj pomembnih tekmovanj,” so sporočili v izjavi za javnost.

Sara Kovač