Igralci med polčasom odstavili trenerja!

Nogometaši Palerma so odstavili svojega trenerja in sami zmagali tekmo (foto: epa).

V Italiji so bile kot ponavadi na sporedu tekme državnega prvenstva. Nekoliko drugačna tekma pa se je dogajala v Veroni, kjer so nogometaši Palerma dobesedno sami – brez komuniciranja s trenerjem – uspeli zmagati na gostovanju. 

Težave na relaciji trener–igralci so nogometaši Palerma rešili na nekoliko nenavaden in zelo enostaven način. Pred, med in po tekmi igralci namreč niso komunicirali s svojim trenerjem. Davide Ballardini se je že pred to tekmo znašel pod kritikami zaradi slabih rezultatov kluba iz Sicilije, ki je tik nad cono izpada.

Vajeti prevzel izkušeni kapetan in vratar
Potem ko so nogometaši Palerma dobesedno ignorirali trenerja, je njegovo mesto prevzel najbolj izkušeni mož in tudi kapetan, 36-letni vratar Stefano Sorrentino. Odsotnost trenerja se ni poznala, odlično je svoje delo opravil vratar, ki je s svojimi soigralci ‘staknil’ glave skupaj in pripravil taktiko za neverjetno zmago nad Hellasom iz Verone z 1 : 0.

Del tega tudi dva Slovenca
Pri vsem skupaj sta bila poleg tudi dva slovenska nogometaša v dresu Palerma Aljaž Struna in Siniša Anđelkovič. Struna je tekmo spremljal s klopi, Anđelkovič pa je odigral vseh 90 minut. Kakšna bo usoda vseh glavnih akterjev, bo znano v prihodnjih dneh, neizbežna pa je zamenjava trenerja, ki so ga “nogirali” že igralci sami. Uprava kluba in vodstvo želita zadevo skupaj z igralci premisliti in se nato dogovoriti o nadaljnjih korakih.

G. V.