fbpx

Ilka Štuhec deveta, Lari Gut mali kristalni globus

Lara Gut se je veselila zmage v skupnem seštevku superveleslaloma (foto: EPA).

V St. Moritzu je bila danes na sporedu še zadnja finalna tekma v superveleslalomu. Najhitrejša na tekmi je bila Tina Weirather. Mali kristalni globus si je z drugim mestom zagotovila Lara Gut. Edina Slovenka Ilka Štuhec je tekmo končala na devetem mestu.

Zadnje zmage v superveleslalomu v letošnji sezoni se je veselila Tina Weirather. Druga je bila z 41 stotinkami zaostanka Lara Gut, kar je zadostovalo za osvojitev malega kristalnega globusa. Na zadnji stopnički pa je stala še Cornelia Hütter.

Gutova brez težav prehitela Vonnovo in osvojila mali globus
Lara Gut je z drugim mestom na tekmi ujela dve muhi na en mah in si zagotovila mali kristalni globus v superveleslalomu ter prehitela poškodovano Lindsey Vonn. V skupnem seštevku pa si je zagotovila veliki kristalni globus, in to dve tekmi pred koncem. Tina Weirather se je z današnjo zmago zavihtela na drugo mesto v skupnem seštevku superveleslaloma. Edina slovenska predstavnica na tekmi, Ilka Štuhec, je za zmagovalko zaostala sekundo in 35 stotink ter končala na devetem mestu. Končni seštevek v tej disciplini šteje 183 točk jo uvršča na 12. mesto.

Rezultati zadnjega superveleslaloma sezone:
1. Tina Weirather
2. Lara Gut
3. Cornelia Hütter
4. Kajsa Kling
5. Laurenne Ross
…..
9. Ilka Štuhec

Končni vrstni red v superveleslalomu:
1. Lara Gut                        481 točk
2. Tina Weirather               436 točk
3. Lindsey Vonn                420 točk
4. Cornelia Hütter              400 točk
5. Victoria Rebensburg     293 točk
……
12. Ilka Štuhec                183 točk
50. Maruša Ferk              8 točk

G. V.