fbpx

Ilka Štuhec do rezultata sezone v superveleslalomu

Ilka Štuhec je izboljšala svojo letošnjo najboljšo uvrstitev v superveleslalomu (foto: epa).

Ilka Štuhec je popravila svojo najboljšo letošnjo uvrstitev v superveleslalomu. Po včerajšnjem 13. mestu v smuku je 25-letna smučarka danes rezultat ponovila še v superveleslalomu. To je njena najboljša uvrstitev v superveleslalomu v letošnji sezoni. 

Potem ko včeraj ni bila najbolj zadovoljna s svojo uvrstitvijo, bo danes Slovenjgradčanka nekoliko bolj zadovoljna, saj je bil današnji superveleslalom tehnično precej bolj zahteven, kar Ilki Štuhec ne ustreza najbolj. Kljub temu je popravila svojo najboljšo superveleslalomsko uvrstitev letošnje sezone.

Štuhčeva vseskozi blizu, a hkrati daleč
Ilka je današnji superveleslalom začela slabo in pri prvem vmesnem času zasedala šele 29. mesto. Nato pa je kljub tehnično zahtevni progi smučala vse boljše in boljše. Pri drugem vmesnem času je Štuhčeva imela že 20. čas proge, pri tretjem pa 18. Do konca proge je naša smučarka še nekoliko pospešila in na koncu zasedla 13. mesto. S tem je za 6 mest popravila svojo uvrstitev s prvega (in zaenkrat edinega) superveleslaloma letošnje sezone. Štuhčeva v letošnji sezoni redno prihaja do točk za svetovni pokal, smuča vseskozi dobro, a je vedno korak ali dva oddaljena od tistih najboljših. Od Slovenk je na današnjem superveleslalomu v Zauchenseeju nastopila še Vanja Brodnik, ki pa ni prišla med prvo trideseterico.

Zmagala je Američanka Lindsey Vonn, druga je bila Švicarka Lara Gut, tretja pa Avstrijka Cornelia Huetter.

R. V.