fbpx

Ilka Štuhec prišla do drugega rezultata sezone

Ilka Štuhec je v La Thuilu dosegla drugo najboljšo uvrstitev v superveleslalomu letos (foto: epa).

Tina Weirather je dobila peti letošnji superveleslalom za svetovni pokal. Smučarka iz Liechtsteina je prehitela obe najboljši smučarki letošnje sezone, Laro Gut, ki je končala na drugem mestu, in Lindsey Vonn, ki je bila tretja. Ilka Štuhec je dosegla drugi najboljši rezultat v letošnji sezoni.

Tina Weirather je zanesljiva zmagovalka petega letošnjega superveleslaloma. Smučarka iz Liechtensteina je prehitela Laro Gut (+0.56) in Lindsey Vonn (+0.64), ki bijeta dvoboj za veliki kristalni globus. Ilka Štuhec je z 12. mestom utrdila svoj položaj, ki ji zaenkrat prinaša nastop na zaključku svetovnega pokala.

Dvoboj za veliki globus vse bolj zanimiv
Lara Gut in Lindsey Vonn bijeta vse bolj zanimiv dvoboj za končno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Švicarka je po včerajšnji slabši predstavi danes Američanko ugnala za osem stotink in tako zmanjšala zaostanek na vsega 23 točk. Vonnovi bolje kaže tudi v superveleslalomski razvrstitvi, saj ima pred finalom 79 točk prednosti pred Gutovo, tako da se ji po smukaškem globusu nasmiha še zmaga v superveleslalomski razvrstitvi. Na finalu svetovnega pokala bo v superveleslalomu nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je z današnjim 12. mestom potrdila dobro formo v tej disciplini in dosegla drugi rezultat sezone – 11. je bila na smuku v Val d’Iseru.

Nesrečna Vanja Brodnik
Če smo od Ilke Štuhec pričakovali dober nastop – trenutno ji dobro kaže, da se bo uvrstila na zaključno tekmo v superveleslalomu – pa sta pozitivno presenetili tudi preostali Slovenki. Maruša Ferk je osvojila 26. mesto – in tako prišla do svojih prvih letošnjih točk v superveleslalomu -, Vanja Brodnik pa je na koncu osvojila nesrečno 31. mesto. 26-letna Trebanjka je bila med trideseterico prav do zadnjega nastopa, ko jo je s številko 54, kot zadnja nastopajoča, prehitela Avstrijka Ricarda Haaser.

Naslednja tekma bo na sporedu v torek, ko se bodo fantje in dekleta pomerili na paralelnem veleslalomu v Stockholmu.

Rezultati smuka:
1. Tina Weirather
2. Lara Gut
3. Lindsey Vonn
4. Fabienne Suter
5. Romane Miradoli
…..
12. Ilka Štuhec
26. Maruša Ferk

31. Vanja Brodnik

Vrstni red v skupnem seštevku:
1. Lindsey Vonn           1.200 točk
2. Lara Gut                   1.177 točk
3. Viktoria Regensburg   878 točk
4. Tina Weirather            759 točk
5. Frida Hansdotter         701 točka
……
18. Ana Drev                 227 točk
37. Ilka Štuhec              190 točk
56. Maruša Ferk            103 točke
71. Ana Bucik                 59 točk
82. Vanja Brodnik          38 točk
85. Katarina Lavtar        34 točk
90. Tina Robnik              16 točk

R. V.