fbpx

Ilka Štuhec v svoji disciplini zapravila priložnost za prve letošnje stopničke

Ilka Štuhec je bila po slalomu na dobri poti, da prvič letos pride na stopničke, a je nato v superveleslalomu odstopila (foto: epa).

Ilka Štuhec je zapravila lepo priložnost za prve letošnje stopničke. Potem ko je bila po slalomskem delu kombincaije – ki je njen slabši del – odlična osma, je na superveleslalomu odstopila in tako zapravila priložnost, da se zavihti na oder za zmagovalke. Tam so stale zmagovalka današnje kombinacije Wendy Holdener, Michaela Kirchgasser in Lara Gut.

Ilka Štuhec je bila na dobri poti, da še izboljša svojo najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni, saj je bila Mariborčanka po slalomskem delu alpske kombinacije na odličnem 8. mestu. Sploh če vemo, da je njeno močnejše orožje ravno superveleslalom, je bila za Štuhčevo to imenitna priložnost, ki pa je tokrat žal ni izkoristila.

Švicarski triumf dobila Wendy Holdener
Kombinacijo je na koncu dobila Švicarka Wendy Holdener, ki je drugouvrščeno Avstrijko Michaelo Kirchgasser ugnala za 46 stotink in tako ubranila prednost iz slalomskega dela. Njen uspeh sta dopolnili še dve rojakinji: Lara Gut (+0.47) je bila namreč tretja, četrta pa je bila še ena Švicarka, Denise Feierabend (+0.51). Današnja zmagovalka Wendy Holdener je z zmago osvojila tudi mali kristalni globus v skupnem seštevku alpske kombinacije in tako postavila piko na i današnjemu fenomenalnemu dnevu.

Po slalomskem delu kazalo na stopničke Ilke Štuhec
25-letna Mariborčanka je namreč po slalomskem delu za vodilno Švicarko Wendy Holdener zaostajala za sekundo in 45 stotink, medtem ko njen zaostanek za tretjim mestom znašal le 78 stotink. V odličnem položaju za visoke uvrstitve sta bili tudi Maruša Ferk (+1.84) in Vanja Brodnik (+2.52). Poleg vodilne domačinke sta s slalomom najbolje opravili še Avstrijka Michaela Kirchgasser (+0.49) in Kanadčanka Marie-Michele Gagnon (+0.67).

Odstop Ilke Štuhec in pesem za Vanjo Brodnik
Potem ko je včeraj na superveleslalomu Ilka Štuhec s 7. mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni, je bila danes torej na dobri poti, da to uvrstitev še izboljša, a ji ni uspelo, tako da je bila najboljša Slovenka na koncu Vanja Brodnik, ki je osvojila 16. mesto, in to kljub poškodbi rame, ki jo je doletela ob včerajšnjem padcu na smuku. So pa naši mladi smučarki gledalci v ciljni areni pripravili lepo presenečenju, ko so ji ob prihodu na cilj zapeli ‘Vse najboljše’ za njen 27. rojstni dan. Brez uvrstitve je ostala še ena Slovenka – Maruša Ferk je namreč prav tako odstopila na superveleslalomskem delu današnje kombinacije.

Prihodnji teden je v St. Moritzu na sporedu finale svetovnega pokala.

R. V.

 

R. V.