fbpx

Izjemni Prevc zmagal kot za šalo

Prevc zanesljivo do tretje zaporedne zmage (foto: epa).

Odlični Peter Prevc je po izjemni soboti bratov Prevc danes zopet stopil na najvišjo stopničko. Z neverjetnima skokoma je pokoril konkurenco in še enkrat več stopil na zmagovalni oder. Za včerajšnjo uvrstitvijo je tokrat nekoliko zaostal Domen Prevc, ki je končal na petem mestu.

Popolna tekma je uspela Petru Prevcu, ki jo je končal z visoko prednostjo pred drugo uvrščenim Hayboeckom. Slovenskemu asu, ki je v drugi seriji za pol metra zaostal za rekordom skakalnice, je uspela tretja zaporedna zmaga. Brat današnjega zmagovalca Domen Prevc je končal na petem mestu. Tretji Slovenec v finalu je bil Robert Kranjec na 21. mestu.

Zmaga Prevca z visoko prednostjo
Peter Prevc je že s prvim skokom pokazal, da se bo junak, ki bi trenutno vodilnega v skupnem seštevku uspel premagati, težko našel. V drugi seriji mu je uspel skok, dolg 142 metrov, s katerim je postavil daljavo dneva in za pol metra zaostal za rekordom skakalnice. Velika prednost pred drugouvrščenim Hayboeckom je na koncu znašala kar 20 točk. Na tretjem mestu je končal Norvežan Kenneth Gangnes. Potem ko je bil Domen Prevc včeraj na vrhu skupaj z bratom, je danes končal na petem mestu, ki ga je zasedal tudi po prvi seriji. Robert Kranjec je v drugi seriji za dve mesti poslabšal svojo uvrstitev iz prve serije. Tekmo je končal na 21. mestu. Izven finala sta končala dva Slovenca – Jurij Tepeš na 43. mestu in Anže Laninšek kot 40.

Povečal prednost in se vpisal v zgodovino
Pero “mišica” se je z današnjo zmago vpisal v zgodovino, postal je namreč prvi slovenski smučarski skakalec, ki je zmagal na treh zaporednih tekmah. Pod svojo deveto zmago se je vpisal prepričljivo vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Peter Prevc. Trenutno je pri 564 točkah, z današnjo zmago je samo še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem Severinom Freundom, ki je danes končal šele na šestem mestu.

Naslednja tekma bo 29. decembra v Oberstdorfu, ko so začenja novoletna skakalna turneja.

G. V.