fbpx

Izjemno! Slovenski as Primož Roglič v skupnem seštevku povišal prednost pred tekmeci

Primož Roglič (Foto: Epa)

Zmagovalec tokratne devete etape kolesarske dirke po Španiji od od Puerto-Lumbrerasa do Alto de Velefiqueja je Damiano Caruso. Za italijanskim kolesarjem se je vnel boj za skupno zmago, iz katerega je kot najboljši izšel naš slovenski as Primož Roglič-Rogla in s tem v skupnem seštevku povišal prednost pred ostalimi kolesarskimi tekmeci. 

Damiano Caruso, ki je na letošnjem Giru zasedel drugo mesto, je v zelo hitri etapi iz ubežne skupine napadel 70 km pred ciljem in uspel svojo prednost zadržati vse do cilja današnje etape.

Na zadnjem vzponu so se ves čas vrstili napadi, najmočnejša med napadalci pa sta bila Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Španec Enric Mas (Movistar). Oddaljila sta se tako  sta Kolumbijcema Miguelu Angelu Lopezu (Movistar) in Eganu Bernalu (Ineos Grenadiers) kot tudi vsem ostali, ki se nadejajo rdeče majice.

Ima 28 sekund naskoka
Skozi cilj je Roglič pripeljal 1:05 minute za zmagovalcem, sekundo več pa je zaostal Španec. Skupina z Lopezom na čelu je zaostala še za 39 sekund več. Z vštetimi bonifikacijskimi sekundami ima 31-letni slovenski as  sedaj 28 sekund naskoka pred drugouvrščenim Masom. Lopez, ki sledi Masu, pa zaostaja že 1:21 minute.

V ponedeljek bodo imeli kolesarji na Vuelti prost dan, naslednji dan pa bo sledila deseta etapa od Roquetas de Marja do Rincon de la Victorie (189 km) s kratkim, a zelo zahtevnim odsekom vzpona 15 km pred koncem etape in nato spustom do cilja, poroča STA.

Sara Kovač