fbpx

Danko Lazović prišel v Olimpijo po naslov državnega prvaka

Danko Lazović nova okrepitev Olimpije je izjemno izkušen nogometaš (foto: NK Olimpija).

Dolgo časa se je šušljalo, da bo novi napadalec Olimpije postal izkušeni 32-letni Danko Lazović. In danes so govorice dobile tudi potrditev. Srbski napadalec, ki ima bogate izkušnje z igranjem za velike klube, je z Olimpijo podpisal pogodbo do konca prihodnje sezone.

Danko Lazović je poteza vodilnih v klubu zaradi odhoda Ezekiela Hentya ter odgovor na to, da je Milivoje Novaković podpisal za Maribor. Postal je četrta okrepitev Olimpije, ki je popolnoma prenovila napad.

Največkrat in najbolje za PSV, včeraj pa že treniral z zmaji
Partizan, Feyenoord, PSV Eindhoven in Zenit so samo največji klubi, za katere je igral Danko, nova okrepitev Olimpije. Najboljši vtis je zagotovo pustil pri PSV-ju, kjer je sicer tudi nekdanji srbski reprezentant odigral kar 82 tekem in dosegel 24 zadetkov. Na mizi naj bi imel kar nekaj ponudb, vendar se je na koncu vendarle odločil za zeleno-bele. Nazadnje je igral za Beijing, kjer pa se ni znašel najbolje. V Kragujevcu rojeni nogometaš je bil glavna želja trenerja Marka Nikolića, saj ga le-ta dobro pozna iz Partizana, kjer sta že sodelovala. Že včeraj je bilo jasno, da bo Lazović podpisal pogodbo z Olimpijo, saj je včeraj že opravil trening s svojimi novimi soigralci. Glavni problem 32-letnika je ta, da vse od lanskega novembra ni bil v pogonu, kar pomeni, da bo potreboval kar nekaj časa, da pride v tekmovalni ritem.

Zaradi Nikolića in naslova
“V Ljubljano sem prišel iz dveh razlogov. Prvi je zagotovo trener Marko Nikolić, s katerim sem imel priložnost sodelovati že v beograjskem Partizanu, drugi pa je povezan z zelo zanimivim in obenem ambicioznim projektom, ki so si ga zastavili v vodstvu kluba. Prisotna je velika želja, da po dolgih 20 letih v prestolnico vrnemo tako želeni naslov državnega prvaka. Glede na to, da sem nove soigralce spoznal šele včeraj, v tem trenutku zelo težko povem kaj več kot to, kar sem slišal od trenerja. To pa je, da ima Olimpija odlično zmes izkušenejših igralcev in mladih nadarjenih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost.  Moram priznati, da sem navdušen nad sprejemom vseh ljudi v klubu in komaj čakam, da se vse skupaj začne,” je za uradno spletno stran Olimpije povedal novi napadalec Lazović.

G. V.