fbpx

Jakov Fak z življenjsko predstavo blizu neverjetne senzacije

Jakov Fak je bil blizu senzacije na zasledovalni tekmi svetovnega prvenstva v biatlonu (foto: epa).

Jakov Fak je z izjemno predstavo skoraj pripravil neverjetno – z 39. mesta, ki ga je osvojil v šprintu, je na današnji zasledovalni tekmi napredoval na odlično 5. mesto. Hrvat, ki nastopa za Slovenijo, je pridobil neverjetnih 34 mest, kar pa je bilo na koncu vseeno premalo za medaljo na svetovnem prvenstvu.

Zmagal je Martin Fourcade, ki je bil najhitrejši že v šprintu. Francoz je na zasledovalni tekmi svojo prednost brez težav ubranil in tako osvojil že tretjo zlato medaljo na tem prvenstvu. Drugi je bil veteran Ole Einar Bjoerndalen, tretji pa še en Norvežan, in sicer Johannes Thingnes Boe.

Jakov Fak blizu neverjetne senzacije
Jakov Fak, ki mu v letošnji sezoni nikakor ne gre, je tudi na svetovnem prvenstvu v Oslu v slabi formi. No, vsaj do danes je bil – potem ko je bil z 39. mestom v šprintu zelo nezadovoljen, je danes prikazal svojo daleč najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Zaostanek za zmagovalcem šprinta Fourcadom je zmanjšal za več kot sekundo in bil ob vseh 20 zadetih strelih blizu neverjetnega presenečenja. Z najboljšim rezultatom zasledovalne tekme se je Jakov Fak vmešal v boj za medalje na zasledovalni tekmi, kar je glede na to, da je z zaostankom sekunde in 46 sekund začel z 39. mesta, neverjeten dosežek. Po zadnjem strelskem nastopu je bil Jakov Fak celo četrti, za tretjim mestom pa je zaostajal le za 12 sekund. Do cilja je priljubljeni Fak zaostanek še nekoliko zmanjšal, a mu senzacija ni uspela.

Na zasledovalni tekmi je nastopil tudi Klemen Bauer, ki je bil v šprintu 50., a je zgrešil kar 6 strelov in tekmo končal na 56. mestu.

R. V.