Jan Oblak danes po karto za četrtfinale

Tudi danes bo Jan Oblak pred težko nalogo (foto: EPA).

Ta teden bomo dobili še zadnje štiri četrtfinaliste. Medtem ko je Manchester City z nogo in pol že v četrtfinalu, je slika pred tekmo v Španiji popolnoma drugačna. Na Vicente Calderonu bo namreč obračun med Atleticom in PSV Eindhovnom, kjer je po prvi tekmi še vse odprto, saj se je le-ta končala brez zadetkov.

Danes bo na zelenico stopil tudi edini slovenski predstavnik v Ligi prvakov, vratar Jan Oblak, ki bo tudi danes kot že nič kolikokrat poprej svojo mrežo poizkusil ohraniti nedotaknjeno.

Atletico Madrid – PSV Eindhoven (0 : 0)

Prva tekma na Nizozemskem ni prinesla zadetkov, zato tudi danes ne gre pričakovati, da jih bomo videli veliko. Cilj obeh ekip na zadnjih tekmah je najprej ne prejeti zadetka in šele nato doseganje zadetkov v nasprotnikovi mreži. O tem govori tudi podatek, da sta obe ekipi na zadnjih sedmih tekmah prejeli samo en zadetek. Tako bo imel Jan Oblak danes spet lepo priložnost, da svojo serijo nepremaganosti podaljša, saj je eden izmed vratarjev, ki je v Evropi prejel najmanj zadetkov. Vendar bomo morali danes videti vsaj en zadetek, izključeni niso niti streli z enajstih metrov, tukaj pa je v prednosti veliko bolj izkušeni Jan Oblak kot pa vratar PSV-ja Jeroen Zoet. Zaradi rdečega kartona bo moral tekmo izpustiti napadalec Nizozemcev Gaston Pereiro.

 

Manchester City – Dynamo Kijev (3 : 1)

Tekma na Etihadu bi danes morala biti za City zgolj še formalnost, saj so na prvi tekmi v Ukrajini zmagali z visokih 3 : 1 in si zagotovili visoko prednost. Aguero, Silva in Yaya Toure so bili strelci za sinje modre, ki so med tednom remizirali in se že skoraj poslovili od možnosti, da postanejo angleški prvaki, zato jim preostane zgolj borba na evropski sceni, kjer so na pragu prve uvrstitve v četrtfinale. Dynamo Kyiev, ki v tem paru ni bil favorit, je na prvi tekmi močno razočaral – edini gol je zabil Vitaliy Buyalskyi. Danes bi – da bi na kolena spravili še edini angleški klub, ki ima vse možnosti, da se uvrsti v četrtfinale – res potrebovali velik čudež. Dynamo danes za napredovanje potrebuje vsaj tri zadetke, kar pa je letos na Etihadu uspelo samo dvema ekipama.

G. V.