fbpx

Jan Oblak gostuje v Eindhovnu, zaspani City v Kijevu

Jan Oblak bo tudi tokrat glavni adut Atletica (foto: EPA).

Danes bosta na sporedu še dve tekmi osmine finala Lige prvakov. Predstavil se bo tudi edini slovenski predstavnik, ki je še ostal v tem tekmovanju. Jan Oblak bo z Atleticom gostoval v Eindhovnu, Manchester City pa ne bi smel imeti večjih težav z Dinamom iz Kijeva.

Slovenski vratar, ki je letos v odlični formi, Jan Oblak se z Atleticom Madrid odpravlja na zahtevno gostovanje na Nizozemsko. Oblak je edini predstavnik iz Slovenije, ki se je sploh uspel prebiti iz skupinskega dela Lige prvakov.

PSV EINDHOVEN – ATLETICO MADRID

Razigran domači napad proti najboljšemu vratarju 
V letošnji sezoni enostavno ne moremo prehvaliti slovenskega vratarja Jana Oblaka, njegove predstave, lahko rečemo, držijo Atletico Madrid pokonci. V prvenstvu je na 25 tekmah prejel samo 11 zadetkov, kar ga uvršča na sam vrh Evrope v letošnji sezoni. Če bo imel Jan Oblak danes dober dan, se Nizozemcem ne piše nič dobrega. PSV je v prvenstvu seveda na prvem mestu in je zabil tudi daleč največ zadetkov – kar 62. Torej bo danes na vrsti obračun enega izmed najboljših napadov proti odlični obrambi Atletica, ki mu gre tudi veliko zaslug, da se v letošnji sezoni o Oblaku, v letošnji sezoni enemu izmed najboljših vratarjev, veliko govori. Pravilo oziroma pregovor, ki se ga pri Atleticu dobesedno držijo, je zagotovo “Napad je najboljša obramba”, saj pri zadetkih niso ravno najbolj razpoloženi. Kako bodo soigralci Jana Oblaka uspešni tokrat, bomo videli, jasno pa je, da bi bila že vsaka najmanjša napaka velika prednost za nasprotnika.

PSV iz Eindhovna bo predstavljal visoko oviro za Atletico Madrid (foto: EPA).

PSV iz Eindhovna bo predstavljal visoko oviro za Atletico Madrid (foto: EPA).

DINAMO KIJEV – MANCHESTER CITY

Uspeh Kijeva odvisen od Pellegrinija
Ukrajinski Dinamo Kijev je bil takoj po žrebu že odrezan od četrtfinala. Vendar se v zadnjem obdobju zdi, kot da bi ob pravi igri lahko predstavljali veliko oviro presenečenja za nesramno bogati Manchester City. Glavna slabost Ukrajincev je zagotovo ta, da imajo še vedno zimski premor, ki je celo dva tedna daljši kot v Sloveniji. Kot velik klub je Dinamo v okviru prijateljskih tekem v pogonu, vendar se v vseh pogledih to seveda ne more primerjati s prvenstvom. Manchester City je bil v šampionski formi, zdeli so se nepremagljivi in bili celo glavni kandidat za vrh v Angliji.

Dve slabi novici za City
Toda prišli so težki časi, ko sta kot z neba udarili dve izjemno slabi novici, ki sta še kako močno vplivali na igro Citya, ki je trenutno v seriji treh zaporednih porazov. Prvo novico – poškodba letos odličnega Belgijca Kevina De Bruyna – bi pri sinje modrih nekako še lahko preboleli, druga novica pa je bila skoraj da usodna že za prvenstveno lovoriko, saj je še kako močno načela samozavest ekipe. Govorimo seveda o tem, da je že nekaj časa jasno, da sedanji trener po koncu sezone zapušča klop moštva z Etihad stadiona. Na mestu je predvsem vprašanje tudi za trenerja Manuela Pellegrinija – koliko volje in želje sploh še ima, sedaj ko je že jasno, da bo City drugo leto vodil Pep Guardiola. City bi bil s svojo ekipo lahko seveda popolnoma konkurenčen za naslov v Ligi prvakov, danes pa je bolj ali manj odpisan že pred visoko oviro v osmini finala.

Zdi se kot da je Manuelu Pellegriniju trenersko mesto pri Cityu postala obveznost (foto EPA).

Zdi se kot da je Manuelu Pellegriniju trenersko mesto pri Cityu postala obveznost in ne užitek (foto: EPA).

G. V.