Jan Oblak izbran, Ronaldo in Messi ne

Jan Oblak (na sredini) na predstavitvi ob prihodu v Atletico Madrid (foto: epa).

Znamenita španska Marca je po koncu prvega dela sezone v španski La ligi izbrala idealno enajsterico. V vratih je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je na 19 tekmah prejel zgolj 7 zadetkov. V najboljši enajsterici ni včerajšnjega dobitnika zlate žoge Lionela Messija niti zvezdnika madridskega Reala Cristiana Ronalda.

Jan Oblak je v letošnji sezoni zaenkrat najboljši vratar na zemeljski obli. Tega niso mogli spregledati niti v španskem športnem časopisu Marca, ki je izbral najboljšo enajsterico španskega prvenstva po prvi polovici sezone.

Jan Oblak lovi rekord

Idealna enajsterica La lige po prvi polovici sezone (foto: facebook).

Idealna enajsterica La lige po prvi polovici sezone (foto: facebook).

Če izbor našega vratarja ni presenečenje, saj lovi rekord po uspešnosti obramb ter številu in odstotku najmanj prejetih zadetkih v španskem prvenstvu, pa je manjše presenečenje, da v idealni enajsterici prve polovice sezone ni Cristiana Ronalda in Lionela Messija. Slednji je na primer še včeraj dobil nagrado za najboljšega nogometaša leta 2015. So pa poleg Jana Oblaka v idealni enajsterici še branilci Gerard Pique (Barcelona), Diego Godin (Atletico Madrid) in Gustavo Cabral (Celta Vigo), vezisti Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Saul Berjon (Eibar), Bruno Soriano (Villarreal) in Lucas Perez (Deportivo) ter napadalci Neymar (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona) in Karim Benzema (Real Madrid).

R. V.

  • Nickname

    Od kdaj pa na bi bil bil Benzema v sami špici ? Pred pol leta so ga pluvali in bil je na odhodu, zdaj pa bo poleg tega verjetno moral še v zapor. Bežen pogled na prvo stran pa pokaže nebroj člankov o podelitvi zlate žoge, ki je tudi edino merodajno merilo.

  • Nata

    Ja , no pa saj ne morejo eni in isti dobiti vse nagrade , a ne ?

  • Aton

    V takem napadu bo za kreativnost skrbel …?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!