fbpx

Jan Oblak ostal brez prvenstvene lovorike in rekorda

Jan Oblak je z dvema prejetima zadetkoma ostal brez rekorda in ga lahko samo še izenači (foto: EPA).

Atletico Madrid je včeraj doživel nepričakovan poraz proti zadnjeuvrščeni ekipi, ki je že pred časom izpadla iz lige, in tako kot prvi od velike trojice odpadel na predzadnji prvenstveni oviri. Barcelona ima še naprej vse v svojih rokah, Real Madrid pa v ozadju čaka na spodrsljaj večnih tekmecev. Jan Oblak pa je zaradi dveh prejetih zadetkov včeraj ostal tudi brez rekorda.

Škofjeločan je v prvenstvu prejel 18 zadetkov, kar pomeni, da se je izenačil s Pacom Liano – ki je prav tako prejel 18 zadetkov z Deportivom leta 1994  na prvem mestu. Bo pa imel Jan Oblak kot prvi Slovenec lepo priložnost, da osvoji naslov v Ligi prvakov.

Petarda Barce, Real čaka na spodrsljaj
Še dva kroga pred koncem prvenstva so se v Španiji za naslov prvaka borile – in bile samo na razmaku ene točke – kar tri ekipe. Vendar je včerajšnji predzadnji krog že dal prvi odgovor, da Atletico Madrid v letošnji sezoni ne bo prvak. Varovanci Diega Simeoneja so doživeli nepričakovan poraz proti zadnjeuvrščeni ekipi Levanteja. Torres je colchonerose sicer najprej popeljal v vodstvo, nato pa so rdeče-beli prejeli dva zadetka v drugem polčasu in se morali posloviti od drugega mesta ter borbe za naslov. Vsega skupaj se je razveselil madridski Real, ki se je dvignil na drugo mesto in sedaj čaka še na spodrsljaj Barce v zadnjem krogu. Beli balet je tokrat z dvema zadetkoma Ronalda in enim Benzemaja premagal Valencio s 3 : 2. Barcelona doma z mestnim tekmecem ni imela večjega dela. Espanyol je namreč v svoji mreži doživel petardo. Katalonci za nov naslov v zadnjem krogu potrebujejo zmago.

G. V.