fbpx

Jan Oblak izbran v idealno enajsterico Evrope

Jana Oblaka je France football uvrstil v idealno enajsterico nogometašev do 23 let, jutri pa našega čuvaja mreže čaka povratna tekma Lige prvakov proti Bayernu (foto: epa).

Slovenski reprezentačni vratar in član madridskega Atletica Jan Oblak je bil uvrščen v idealno enajsterico mladih nogometašev Evrope. Nekdanji član ljubljanske Olimpije je v letošnji sezoni najbolj vroč vratar, zato udeležba v sestavi najboljše enajsterice mladih nogometašev Evrope ne preseneča. 

Francoska revija France football je sestavila idealno enajsterico nogometašev do 23 let in mesto med vratnicama je seveda zasedel Jan Oblak. Idealnih enajst sicer sestavljajo nogometaši samo iz najboljših petih lig, Oblak pa je eden izmed dveh, ki prihajata iz španske lige.

Ugledna druščina mladih nogometašev Evrope
Jan Oblak, ki sodi med najboljše vratarje letošnje sezone v absolutni konkurenci, ima za sabo res fantastično sezono. V španskem prvenstvu zaseda njegov Atletico drugo mesto in ima enako število točk kot vodilna Barcelona, ki pa bi v primeru enakega števila točk osvojila naslov najboljšega v La Ligi. Se je pa nova številka ena slovenske reprezentance izkazal tudi na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov, ko je Atletico premagal Bayern z 1 : 0, povratna tekma pa Škofjeločana čaka jutri. So se pa v idealno enajsterico poleg našega vratarja uvrstili še Hector Bellerin (Arsenal), Marquinhos (PSG), Raphael Varane (Real Madrid), David Alaba (Bayern München), Marco Verratti (PSG), Paul Pogba (Juventus), Philippe Coutinho (Liverpool), Paulo Dybala (Juventus), Harry Kane (Tottenham) in Anthony Martial (Manchester United).

R. V.