fbpx

Jan Oblak zvečer po vstopnico za finale Lige prvakov

Jan Oblak je že na prvi tekmi v obup spravljal nogometaše Bayerna (foto: EPA).

Danes bo padla prva odločitev o tem, kdo se bo kot prvi uvrstil v veliki finale, ki bo konec maja na San Siru. Na domači Alianz Areni bo Bayern iz Münchna lovil minimalni zaostanek proti Atleticu iz Madrida. Glede na prvo tekmo bo imel znova veliko dela tudi naš Jan Oblak, ki bo lovil svoj prvi finale Lige prvakov, Atletico pa svojega drugega v zadnjih treh letih.

Na prvih dveh polfinalnih tekmah smo videli samo en zadetek. Obe povratni tekmi bosta tudi zato povsem odprti in še kako zanimivi. Minimalna prednost povsem ustreza Atleticu in njihovemu stilu obrambne igre.

Bayern München – Atletico Madrid (0 : 1)
Atletico je na prvi tekmi znova prikazal sedaj že svojo značilno igro. S čvrsto in granitno obrambo je naš Jan Oblak znova ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Colchonerosi z zadetkom Saula NiguezaMünchen odhajajo z minimalno prednostjo. V kotlu Alianz Arene jih zagotovo čaka pravi pekel, kjer bomo po vsej verjetnosti spremljali enosmerni promet Bayerna proti vratom Jana Oblaka. Mladi 23-letni Škofjeločan je bil pred kratkim izbran v idealno enajsterico mladih nogometašev Evrope. Nekdanji član Olimpije že na zadnjih šestih tekmah ostaja nepremagan oziroma že 601. minuto ni prejel zadetka. Zagotovo bo danes veliko ravno na plečih našega vratarja, izključene niso niti enajstmetrovke. Vedno temperamentni Diego Simeone je svojo ekipo znova dobro pripravil in potihoma seveda upa, da se bo še drugič v treh letih z Atleticom uvrstil v finale. “Videli bomo, kako močan je Bayern doma. Mislim, da pritisk ni poseben za nobeno ekipo. Počasi se obrestuje zelo dobro delo, ki smo ga opravili v preteklih štirih letih in pol. Nekateri novi igralci so se hitro vključili v moštvo, zares je velik izziv voditi tako dobro ekipo. Pred vsakim srečanjem sem živčen in jutri ne bo prav nič drugače,” je na konferenci pred tekmo dejal Simeone.

V tretje gre rado ali pa tudi ne
Pred današnjo tekmo je veliko govora o trenerju. Pep Guardiola se je z Bayernom že tretjič zapored, odkar vodi ekipo, uvrstil v polfinale. Vselej mu je nasproti stala ekipa iz Španije. Danes pozno zvečer bomo videli, ali se bo Bayern po dveh porazih v polfinalu proti Realu in Barceloni le uspel uvrstiti v finale. Ali pa se bo prekletstvo španskih ekip za španskega trenerja nadaljevalo. Guardiola sicer v tem tekmovanju naskakuje že svojo tretjo lovoriko. Ne ravno najbolj priljubljeni trener je – kot že velikokrat – na prvi tekmi postregel s presenečenjem. Tekme nista začela Thomas Müller in Franck Ribery, danes zvečer pa tekmo začenjata ravno ti dve veliki imeni tega kluba. Tudi o tej temi je pred povratno tekmo spregovoril španski trener: “Na prvi tekmi tekmi nismo izgubili zaradi tega, ker Thomas Müller ni igral od prve minute. V torek ne bomo zmagali zaradi njega. Zadovoljen sem, da je pripravljen Ribery. Na takih tekmah potrebujem tako kakovostnega igralca.” Zvečer pa bo jasno, kako se bo končalo Guardiolovo popotovanje z ekipo Bayerna v Evropi.

G. V.