Jeseničani upajo na ligo EBEL, zvečer na polno po lovoriko na krilih navijačev

Tudi letos imajo Jesenice priložnost, da se pred domačimi navijači veselijo naslova (foto: HDD Jesenice).

Železarji bodo imeli danes zvečer lepo priložnost, da še drugič zapored v finalu državnega prvenstva – in to pred svojimi navijači – dvignejo lovoriko. Olimpija danes potrebuje zmago in tudi zadetek, ki ga niso dosegli že 149 minut. Danes bo znana tudi usoda obeh klubov v prihodnji sezoni, v Salzburgu naj bi se danes odločalo, kako bo v prihodnje delovala liga EBEL.

Že danes naj bi bilo znano, katere ekipe bodo v prihodnji sezoni nastopale v ligi EBEL. Morda bo dala ravno ta novica kateri izmed ekip še dodatno motivacijo za današnjo četrto tekmo, ki bi bila v primeru zmage Jesenic odločilna.

Gorenjska “trma” proti ljubljanski neodločnosti
Zgodba iz lanskega leta se je ponovila in Jesenice bodo danes imele pred domačimi gledalci lepo priložnost, da že drugič zapored v finalu državnega prvenstva premagajo Olimpijo. Tudi letos imajo odločilni plošček pred domačimi gledalci, ki bodo železarje zagotovo prišli spodbujat v lepem številu. Če bodo ponovili predstavo z zadnjih dveh tekem, se jim za letošnji naslov ni potrebno bati. Prava ekipna in borbena igra jih bo tudi tokrat zagotovo pripeljala do uspeha, posebej velja seveda omeniti še vratarja Žana Usa, ki navdušuje med vratnicama in ki na zadnjih dveh tekmah sploh ni prejel zadetka. Tudi Olimpija ogromno stavi na vratarja Roya, ki pa skozi celotno sezono ekipe ne more držati pokonci. Zeleno-beli danes potrebujejo gol, kar je obvezno, če želijo domačim danes preprečiti slavje. Morda bo potrebno doseči tudi več zadetkov, vendar se vsi sprašujejo, kdo pri Olimpiji ga je sploh zmožen doseči.

Obe ekipi, samo ena ali nobena
Večina navijačev Olimpije in Jesenic bo še pred začetkom tekme nervozno čakala na novico, kje bosta v prihodnji sezoni igrala oba največja slovenska hokejska kluba. Odprtih je ogromno vprašanj, tudi možnosti je veliko. Morda so vseeno lahko nekoliko bolj mirni Jeseničani, ki si želijo stopničko višje, a tudi če ne pridejo v ligo EBEL, ne bo tako hudo kot pri njihovih največjih rivalih. Olimpija si namreč stopničke nižje ne more privoščiti, saj je trenutno v prisilni poravnavi. Predsednik Olimpije Marko Popovič ne vidi druge rešitve kot obstanek v ligi EBEL – če se to ne bo zgodilo, se bodo v Ljubljani morda za nekaj prihodnjih let poslovili od hokeja. V ospredju je ogromno rešitev, skrčenje lige EBEL, tudi ustanovitev EBEL2, morda gre celo najmanj pričakovati razširitev lige na 14 ekip. Sestanka se bo seceda udeležil tudi predsednik Jesenic Anže Pogačar, vsi pa seveda lahko samo upamo, da bo odločitev v dobrobit slovenskega hokeja.

G. V.