Jeseničani zdržali, slavili zmago in Žana Usa, v četrtek gredo po naslov

Železarji bodo imeli v četrtek priložnost, da znova postanejo najboljši v državi (foto: HDD Jesenice).

Jeseničani so v Hali Tivoli po kazenskih strelih premagali Olimpijo, sedaj v četrtek pa že imajo priložnost, da osvojijo nov naslov državnih prvakov. Tudi tokrat smo videli borbeno igro predvsem gostov, po rednem delu pa gledalci niso videli zadetkov, zmagovalca je šele v osmi seriji kazenskih strelov odločil Miha Brus.

Ponavlja se lanska zgodba. Jeseničani bodo imeli v četrtek zaključni plošček doma pred svojimi gledalci. Tudi tokrat so bili ljubitelji hokeja prikrajšani za zadetke, znova sta namreč v vratih blestela oba vratarja, predvsem gostujoči Žan Us, ki je že drugič zapored mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat je obranil kar 46 strelov.

Polno priložnosti, brez doseženega zadetka pa že 149 minut
Tudi na tretji tekmi so bili gledalci prikrajšani za zadetke. Glavni krivci pa predvsem hokejisti Olimpije, ki v napadu ploščka nikakor ne spravijo v nasprotnikovo mrežo. Brez doseženega zadetka so že ogromnih 149 minut. Proti vratom Jesenic so sprožili kar 46 strelov, vse pa je vse zaustavil mladi junak Žan Us. Hokejistom Olimpije ni uspelo doseči zadetka niti po kazenskih strelih, ko so imeli na voljo kar osem poizkusov. Železarji so znova igrali borbeno v obrambi, tokrat niso imeli veliko priložnosti v napadu. Najlepšo pa je zaustavil domači vratar, ko so gledalci po strelu Remarja plošček že videli v mreži, a je takrat Roy mojstrsko stegnil lovilko in zadetek preprečil. V zadnji osmi seriji kazenskih strelov sta se pomerila oba kapetana. Kot prvi na tekmi sploh je zadetek dosegel Miha Brus, vsa odgovornost pa je padla na Aleša Mušiča, ki je svoj poizkus zapravil in zmaga je romala na Jesenice, kjer bo v četrtek morebiti na sporedu že zadnja tekma finala.

HDD TELEMACH OLIMPIJA : HDD SIJ JESENICE 1 : 2 – rezultat v zmagah
0 : 1 (0 : 0, 0 : 0, 0 : 0) *po kazenskih strelih
2.000; Miha Brus (osma serija)

G. V.