fbpx

Jesenice in Olimpija za prvo pokalno lovoriko

Foto: sta

Od letošnje sezone dalje se hokejisti borijo tudi za naslov pokalnega prvaka. Odkar se Jesenice in Olimpija med sezono ne srečujeta več, je to prijetna popestritev.

Čeprav hokejisti Olimpije igrajo v ligi EBEL in so na papirju favoriti, pa jim ta dodatni pritisk povzroča zgolj težave. Slaba forma in prepričljivo zadnje mesto zagotovo nista najboljša popotnica za zeleno-bele.

Lani uspešnejši Jeseničani
Tudi v lanskem prvenstvu je bila zgodba podobna. Jeseničani, ki igrajo v slabši ligi INL, so dobili finale državnega prvenstva s 3 : 1 v zmagah in tako Ljubljančanom zadali hud udarec. Ne glede na to, da ima Olimpija na papirju boljši igralski kader, nas tudi tokrat čaka zanimivo srečanje. Jeseničani namreč kažejo dobre predstave in so po zaostanku 0 : 2 s popolnim preobratom premagali tudi vodilno ekipo lige INL Feldkirch.

Za Olimpijo Nizozemec, za Jesenice pomočnik trenerja
Oboji imajo pred prvim finalom pokala težave s poškodbami. Pri Jeseničanih bodo tako manjkali David Sefič, Urban Sodja in Miha Brus, tako da bo drsalke spet obul pomočnik trenerja Anže Terlikar. Ljubljančani imajo na drugi strani tako težave s poškodbami kot s financami, zato nekateri, predvsem tujci, že razmišljajo o odhodu iz kluba. So pa zeleno-beli dobili tudi okrepitev, in sicer je klub okrepil prvi Nizozemec v zgodovini Nardo Nagtzaam. Sprva bo v klubu ostal en mesec, če pa se bo izkazal, mu bodo pri Olimpiji ponudili tudi pogodbo.

Prvi finale slovenskega pokala v hokeju na ledu je na sporedu danes ob 19.15 v dvorani Podmežakla na Jesenicah.

R. V.