fbpx

Jesenice za prihodnjo sezono potrdile nastope v Alpski ligi

¸Jesenice bodo v prihodnji sezoni nastopali v novi Alpski ligi (foto: HDDJesenice).

Po nekaj tednih negotovosti je sedaj jasno, da bo člansko moštvo HDD Jesenice v sezoni 2016/2017 tekmovalo v novoustanovljeni Alpski hokejski ligi (AHL). Jesenice so si kot prvi cilj postavile nastopanje v ligi EBEL, a jim prvi zadani cilj ni uspel. Po dolgem premisleku pa so danes vendarle oddali prijavo za nastopanje v novi Alpski ligi.

Jeseničani, ki so ne dolgo nazaj ostali brez lige EBEL, bodo v prihodnji sezoni nastopali v novoustanovljeni Alpski hokejski ligi, ki bo za razliko od nekdanje lige INL nekoliko močnejša. Kje bo v prihodnji sezoni nastopala Olimpija, bo jasno kmalu.

“Imamo podporo, ki jo potrebujemo za nastop”
V taboru Jesenic so, potem ko jim ni uspelo priti v ligo EBEL, razmišljali, kako in kaj bo v prihodnje z nekdaj velikim klubom z Gorenjske. Glavni mož Jesenic Anže Pogačar je potrdil, da so oddali prijavo za nastopanje v Alpski ligi. “Pogajanja s pokrovitelji in poslovnimi partnerji so bila uspešna,” so zapisali na uradni spletni strani kluba, čeprav so pred slabimi desetimi dnevi ravno navijači med drugim spraševali tudi, “kje so sponzorji”, ki naj bi, potem ko se Jesenicam ni uspelo uvrstiti v ligo EBEL, kar izginili. Načrti so se morali spremeniti, a so v taboru Jesenic vseeno dvignili glave in začeli razmišljati o novi sezoni koncu in ta zagon jim je očitno tudi uspel. “Projekt ni naletel na gluha ušesa. Imamo podporo, ki jo potrebujemo za nastop,” so zapisali na uradni spletni strani kluba.

G. V.