fbpx

Jezikavi Mourinho bo moral izpustiti tekmo

Foto: STA

Jose Mourinho, portugalski trener angleškega nogometnega velikana Chelsea je s kritiziranjem sojenja po porazu z West Hamom zopet poskrbel za dramo. Prislužil si je 40.000 funtov kazni in prepoved delovanja na eni nogometni tekmi.

Slavni nogometni trener je znan po svojih zbadljivih in direktnih komentarjih, tokrat pa je tudi sam priznal, da je šel predaleč. Na tekmi proti West Hamu 24. oktobra je ob polčasu šel do sodnika Jona Mossa in mu neposredno povedal svoje mnenje o sojenju na tekmi. Zaradi uporabe neprimernga jezika in obnašanja je moral preostanek tekme gledati s tribune.

Kazen s strani angleške nogometne zveze FA
Disciplinska komisija pa je Mourinha še dodatno kaznovala. Prisiljen bo izpustiti eno od ligaških tekem, če se na odločitev ne bo pritožil – verjetnost, da bi mu kazen odpravili, pa je zelo majhna. Poleg izpuščene tekme bo moral plačati tudi visoko kazen 40.000 funtov, kar znaša okoli 56.000 evrov. Jose Mourinho je zaradi svojih izjav sicer stari znanec različnih disciplinskih komisij, nazadnje je bil kaznovan 3. oktobra.

M. G., STA