fbpx

Jose Mourinho tudi uradno na klopi Manchester Uniteda

Mourino je danes tudi uradno postal novi trener Uniteda (foto: facebook).

Vse odkar se je v Manchester Unitedu poslovil sir Alex Ferguson, klub ne najde trenerja, ki bi rdeče vrage lahko popeljal do kakšnega večjega uspeha. Po Moyesu in van Gaalu bo v prihodnosti na klopi Uniteda sedel kontroverzni Portugalec, ki je bil že več kot pol leta blizu novemu delodajalcu, danes pa je vse skupaj postalo tudi uradno.

Po Portu, Chelseaju, Interju in Real Madridu bo Jose Mourinho prevzel še en velik klub z bogato tradicijo. Navijači rdečih vragov so si ga želeli in sedaj so po pričakovanjih vendarle prišli do trenerja, ki je zrel, da z Unitedom doseže, kar klubu v zadnjem obdobju ni uspevalo.

Triletna pogodba z možnostjo podaljšanja za eno leto
Portugalec – ki je v preteklosti s klubi, ki jih je vodil, lovorike osvajal kot za šalo – je danes po dolgih namigovanjih vendarle postal novi trener kluba Manchester United. V prihodnji sezoni bo s klubom igral sicer v Ligi Evropa, v prvenstvu pa bo zagotovo naskakoval sam vrh, ki ga je s Chelseajem že dosegel. V elitni Ligi prvakov se je veselil dvakrat z dvema različnima kluboma, kdo ve, morda Ligo prvakov osvoji še s tretjim klubom v svoji – sedaj že kar bogati – karieri. Z rdečimi vragi, ki jih je prevzel Portugalec, je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Na sezono pa naj bi približno prejel 14 milijonov evrov. “Biti trener Manchester Uniteda je posebna čast. Ta klub je po svetu poznan in občudovan. Klub obkrožata mistika in romantika, v čemer mu ne more konkurirati nihče. Do Old Trafforda sem vedno čutil naklonjenost. Tu sem doživel nekaj lepih spominov, vedno pa so mi bili všeč navijači. Veselim se tega izziva in upam, da bom užival v njihovi podpori,” je ob podpisu z novim klubom dejal Mourinho.

Med navijači in mediji so se že začele pojavljati govorice, da naj bi Mourinho dodobra prenovil ekipo. Za nove okrepitve pa naj bi imel na voljo približno 250 milijonov evrov.

G. V.