fbpx

Junaki belih strmin so se predstavili sedmi sili – brez Tine Maze

Vir: Facebook

Junaki, ki bodo na belih strminah nastopali z državnim grbom, so se  predstavili medijem v Hiši kulinarike. Gostiče, ki je med drugim znano po tem, da pogosto streže na sprejemih in prireditvah Mestne občine Ljubljana, je tokrat gostilo reprezentante osmih smučarskih panog, ki delujejo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije.

Tekmovalci, ki so verjetno znani vsem športnim navdušencem v Sloveniji, so novinarjem razkrili načrte za letošnjo sezono, ki je tik pred vrati.

Izjave
Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije: ″Po lanski sezoni, ki je bila v vseh pogledih rekordna, lahko edino rečeno to, da verjamemo v naše športnike, ki so se skupaj s strokovnimi vodstvi trdo in dobro delali. Čas je da se na zvezi umaknejo zdrahe in besedo prepustimo športnikom. Verjamem, da nas bodo tudi letos razveseljevali z uspehi. Se vidimo na kongresnem trgu na sprejemu po sezono s stopničkami, medaljami in točkami.

Lana Grandovec, predstavnica ZUTS: ″Člani ZUTS bomo to sezono delali tako kot vse pretekle sezone. Skušali bomo še povečati število naših članov. Trenutno nas je okoli 3.400. Delali bomo še naprej na izobraževanju kadrov ter na takšen način promoviramo smučanje.

Blaž Pečuh, predstavnica ZUTS: ″Na InterSki kongresu v Argentini je bil tudi Bojan Križaj. Domov se je vrnil z manjšo poškodbo kolena, ki pa ni nastala pri smučanju. Bil pa je navdušen nad samim dogajanjem. Mednarodno javnost je njegovo prisotnost sprejela z navdušenjem, saj niso mogli verjeti, da se je Bojan pojavil v Argentini v svoji zadnji tekmovalni opremi. Slednjo si je izposodil iz muzeja v Tržiču.

Filip Flisar: ″Letos sem imel veliko dela s poletno sezono, vendar to ni spremenilo priprav na zimo, vse teče po planu. Normalno treniral. Letošnjo sezono, ki je brez velikih tekmovanj, bi si želel izkoristiti, da najdem eno dobro ekipo ter gradim na konstantnosti. V preteklosti sem imel s tem vedno težave. Lani sem treniral skupaj s Tomašem Krausem, ki se je nato poškodoval, zaradi česar nisem vedel, kaj naj storil. Za letošnjo sezono sem že dovolj testiral, oprema je vredu. Če bo še kaj boljša, bo še toliko boljša. 

Jakov Fak: ″Forma je trenutno super. Pred nami sta še dva najpomembnejša meseca. Pred sezono nimam nobenega strahu.

Peter Prevc: ″Kaj bo prihodnje leto v Planici? Kakor napovedujete bodo tam tekme na velikanki. Ponovno zaključek svetovnega pokala. Ravno sem se vrnil iz kondicijskih priprav, na skakalnici že nekaj časa nisem bil.

Žan Košir: ″Deskarska ekipa ni več tako majhna. Nekateri so že pričeli s sezono. Tekom poletja sem delal veliko na kondicijski pripravi, saj je bila tehnika vedno moja pozitivna stvar. Dva ključna meseca sta še do začetka sezone. Letvico sem na vseh nivojih postavil zelo visoko, tako da težko ciljam, da se bo to ves čas ponavljalo. V letošnji sezoni ni velikih tekmovanj, zato sem bom osredotočil na večji uspeh na daljše obdobje.

Vesna Fabjan: ″Sneg še čakamo, ga je še bolj malo. Po treningu potočimo kakšno solzico, ko pogledamo pod smuči. Čakamo na sneg, da bomo lahko testirali tudi kakšno opremo. Bolj pomembno pa je, da novembra in decembra pade naravni sneg, ki ga najbolj potrebujemo. Po operacijo se je moja regeneracija na srečo skrajšala. Upam, da se bo tudi na tekmah pokazalo.

Jure Aleš: ″V Sloveniji bosta potekali dve tekmi svetovnega pokala v telemark smučanju od petih. Pripravljeni smo dobro, čeprav smo ob ravno nepravem času ostali brez trenerja. Mislim, da smo dobro trenirali na stadionu in v fitnesu ter bomo tako hitri in močni na snegu.

Marjan Jelenko: ″Letos tečem in skačem bolje. Mislim, da bodo v letošnji sezoni vrhunski rezultati.

Katarina Lavtar: ″Dekleta smo zagnana. Ne bom skrivala dejstva, da mi kakšen dan treninga ne bi prišel še prav. Na zadnjih treningih sem količinsko poskusila narediti čim več. Kar nekaj dekleta se bori za zadnje črto mesto na uvodni tekmi v Soeldnu, sam pa imam mesto tam že zagotovljeno.

Klemen Kosi: ″Priprave v Čilu so se mi zdele uspešne. Tja smo odšli z namenom trenirati. Bil sem tudi na nekaj tekmah. Nobene nisem uspel slaviti, a sem na koncu osvojil Južnoameriški pokal.

Štefan Hadalin: ″Priprave potekajo dobro. Na pripravah v Čilu sem se veliko stvari naučil. Še veliko se jih bom moral.

Vir: Spletna stran Smučarske Zveze Slovenije

Ž. K.