Kaj se dogaja v Olimpiji? Srbi množično zapuščajo klub, danes odšel še Smiljanić

Radoje Smiljanić je še četrti Srb, ki je v tednu dni zapustil Olimpijo (foto: NK Olimpija).

Navijači Olimpije so lahko upravičeno zaskrbljeni, saj se v klubu dogajajo sami odhodi. Očitno gre za čistko Milana Mandarića, ki je v tednu dni iz kluba “pospravil” štiri Srbe, ki so imeli tam visok položaj. Vse skupaj se je začelo, ko je nogo zaradi afere dobil dosedanji prvi trener Marko Nikolić, včeraj je bil s položaja športnega direktorja razrešen Ranko Stojić. Danes pa je ekipo zapustil še pomočnik, ki je Olimpijo vodil na zadnji tekmi, Radoje Smiljanić.

Danes je pričakovano trenutno vodilno ekipo prvenstva zapustil še dosedanji pomočnik Nikolića, Radoje Smiljanić. Vse skupaj ni nič presenetljivega, saj ga je v klub pripeljal prav Nikolić. Do nadaljnjega bo ekipo vodil Dejan Kopasić, ki je pomočnik že vse od ere Marijana Pušnika.

Čistka srbskih strokovnjakov ali zgolj upor proti Mandariću?
Marko Nikolić, Ranko Stojić, Danko Lazović in Radoje Smiljanić – vse to so imena, ki so v zadnjem tednu zapustila Olimpijo. Vsem je seveda skupno, da prihajajo iz Srbije in da so v glavnem prišli na pobudo nekdanjega športnega direktorja Ranka Stojića. Vsi se sprašujejo, kaj pomeni čistka Milana Mandarića v zadnjem tednu. Ali se je predsednik dejansko odločil za prevetritev in je končno spoznal, da so imeli nekateri ljudje v klubu tudi lastne interese, ali pa niso rešili nesoglasij in so se morali raziti na tak način? Na nekaterih zelo pomembnih položajih Olimpija sedaj nima ljudi, ki bi ji v borbi za naslov prišli še kako prav. Glavni kandidat za trenerja še naprej ostaja Rodolfo Vanoli, vendar ni edini, ki bi v naslednjih dneh lahko prišel v klub. Mandarić zagotovo potrebuje tudi nekoga na položaju športnega direktorja, vendar ni jasno, kdo bo prevzel tako veliko odgovornost. Ali bo alfa in omega kluba to vlogo znova zaupal tujemu strokovnjaku ali pa bo morda na ta stolček končno sedel kakšen izmed domačih ljudi, zaenkrat še ni jasno.

G. V.