fbpx

Kakšen uspeh! Slovenski odbojkarji premagali svetovne prvake in se uvrstili v finale evropskega prvenstva!

Slovenski odbojkarji (Foto: epa)

V polfinalu evropskega prvenstva v Katovicah je slovenska odbojkarska reprezentanca s 3:1 v nizih premagala svetovne prvake Poljake in se s tem že drugič zapored uvrstila v finale evropskega prvenstva.

Po odličnem prvem nizu Poljakov se je tehtnica na slovensko stran obrnila po zmagi v izenačenem drugem nizu. Tretji niz so izbranci Alberta Giulianija dobili več kot zanesljivo, v četrtem pa smo bili priča vnovič pravi drami.

V četrtem nizu so se namreč Slovenci že kar dvakrat veselili zmage, a je pregledovanje posnetkov pokazalo, da bo na končen izid treba počakati. Po tretjem klicanju “challenga” so Poljaki le morali priznati premoč Slovencev.

Foto: epa

“Zelo sem vesel te zmage, fantastično smo igrali. Fantastično je zlasti to, da smo v dveh nizih zdržali v napetih končnicah. Odigrali smo pametno, bili potrpežljivi. Igrali smo s srcem in glavo. Zelo sem vesel! Jutri nas pa čaka nova tekma,” je po zmagi sporočil slovenski kapetan Tine Urnaut. Selektor Slovenije Alberto Giuliani pa je povedal, da je zelo ponosen na svoje igralce. “Zmagati v takšnem vzdušju, ko skoraj cela dvorana podpira Poljake, ni lahko. Igrali smo zelo dobro in si zaslužili to zmago. Tudi Poljski so igrali zelo dobro, a smo zasluženo zmagali. Del naših sanj se je uresničil, a čaka nas še ena tekma.”

V nedeljskem finalu se bodo Slovenci pomerili z zmagovalci tekme med Srbijo in Italijo.

Nina Žoher