Kakšen začetek skakalnega vikenda – Peter Prevc postavil rekord

Datum:

Danes je na sporedu predzadnji skakalni vikend v letošnji sezoni. Ta se je v nemškem Titisee-Neustadtu začel s treningoma pred jutrišnjo tekmo. In začel se je na najbolj fantastičen način – Peter Prevc je na prvem treningu s skokom, dolgim 145,5 metra, postavil rekord skakalnice.

Peter Prevc je fantastično začel nemški vikend, saj je mišice pokazal že na prvem treningu, ki ga je s 145,5 metra dolgim skokom zanesljivo dobil, ob tem pa postavil tudi nov rekord skakalnice. Je pa res, da njegov rekord ni zdržal ravno dolgo, saj sta na ga na drugem treningu popravila najprej Johann Andre Forfang, nato pa še Stefan Kraft.

Dober začetek … za zagotovo dober zaključek
Peter Prevc je na drugem današnjem treningu skočil nekoliko z rezervo in pristal “le” pri 142 metrih in pol, kar pa je bilo vseeno dovolj za drugo mesto na drugem današnjem treningu. Tega je dobil Norvežan Forfang (146 m), ki je tako popravil Prevčev rekord s prvega treninga in našega šampiona na drugem treningu tudi premagal. No, novi lastnik rekorda skakalnice pa je postal Stefan Kraft, ki je skočil kar neverjetnih 148 metrov, a trening končal šele na tretjem mestu. Na treningu so nastopili še Domen Prevc (143 m), ki je bil 5., Robert Kranjec (137,5 m), ki je končal na 12. mestu, Jurij Tepeš (133,5 m) je bil 18., Jaka Hvala (122,5 m) pa je bil 32.

Ob 14.00 so v Titisee-Neustadtu na sporedu kvalifikacije.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...