Kakšno bo maščevanje Maribora? Zanimiv obračun v Celju

Na zadnji medsebojni tekmi so se zmage veselili Mariborčani (foto: NK Maribor).

Včeraj sta z odlično tekmo na primorskem derbiju Koper in Gorica odprla 26. krog Prve lige Telekoma Slovenije. V današnjem sobotnem popoldnevu so na sporedu še tri tekme, veliko oči bo uprtih v Maribor, kjer gre pričakovati suvereno zmago vijoličastih. V Areno Petrol prihajajo Domžale, Zavrč pa gostuje v Krškem.

Potem ko Gorica včeraj ni izkoristila možnosti, da se na lestvici zavihti za eno mesto, ima danes drugouvrščeni Maribor lepo priložnost, da se Olimpiji prilepi za vrat in zaostanek s tekmo več zniža zgolj na eno samo točko.

26. KROG

Maribor – Krka (14:55)
Kdo je danes favorit v Ljudskem vrtu, ni potrebno posebej poudarjati. Tokrat je povsem na mestu le vprašanje, s kakšno razliko v zadetkih bodo Novomeščani odšli domov. Vijoličasti so že tako ali tako najbolj učinkovita ekipa v ligi, zato si bodo danes tekmo čim prej želeli odločiti v svojo korist. Prostora za napake pri domačih ni več, zato tudi danes ni pričakovati kakšnega večjega presenečenja. Zagotovo bo dodaten motiv še nekoliko manjša razlika za vodilno Olimpijo, pa tudi želja po maščevanju, saj so vijolice na prvi medsebojni tekmi doma proti Krki samo remizirale z 2 : 2. Gostujočemu trenerju delo otežujeta kaznovana Josip Fuček in Leo Ejup, ki sta v ekipi Krke standardna. Maribor večjih težav nima, vsi pa bodo tudi v pričakovanju debitantskega zadetka Milivoja Novakovića.

Celje – Domžale (15:00)
Morda celo najbolj zanimiv obračun v 26. krogu, ker gre za dve zelo všečni ekipi, ki igrata napadalen in sodoben nogomet. V zadnjih letih tik pod vrhom, če ne štejemo letošnje jeseni Celja. So pa grofje v zadnjem obdobju nepremagljivi in neporaženi že vse od 31. oktobra, zato bo danes Domžalčanom še toliko težje. Za Celjani je izjemno težak uvod v pomlad, saj je danes to že njihova četrta tekma proti ekipi iz zgornjega dela lestvice, na prav vseh minulih treh tekmah pa so ostali neporaženi, na zadnje se lahko pohvalijo tudi z veliko točko v Stožicah. Tudi Domžale iz tekme v tekmo kažejo boljše predstave, po remiju in porazu je vendarle prišla tudi zmaga proti Zavrču. Luka Elsner si je naposled vendarle oddahnil, saj je bil led z zmago vendarle prebit. Pred tekmo mu bo še kako v dodadatno korist njegov svetovalec oziroma pomočnik Simon Rožman, ki je še nedolgo nazaj sedel na klopi Celja. Skupaj sta si ogledala tudi obračun med Olimpijo in Celjem v Stožicah ter iskala še zadnje informacije o igri grofov.

Krško – Zavrč (19:00)
Na stadionu Matije Gubca bo znova zelo vroče, predvsem s strani domačih navijačev, ki na vsakem koraku podpirajo svoje junake. Zavrč bo danes na vsak način želel priti do zmage, saj je začetek pomladi močno pod pričakovanji vodstva kluba. Samo dve točki na treh tekmah sta Haložane postavila v tak položaj, da jih počasi že začenja skrbeti tudi za trenutno peto mesto. Ampak danes bo imelo svojo računico tudi Krško, ki si po porazu z Gorico želi znova na zmagovite tirnice in – kar je še bolj pomembno – zbežati z dna, ki si ga trenutno deli še z dvema ekipama. Močno prevetrena in poletna zasedba Tomaža Petroviča si želi igrati napadalen nogomet, tako da nas ponovno čaka izjemno zanimivo srečanje z dodatnim pridihom na tribunah. Sicer pa Krško proti Zavrču še ni doseglo zmage, zato bi danes Krčani lahko zapisali novo zgodovinsko zmago.

Nedelja:
Olimpija – Rudar (14:55)

Že včeraj:
Koper 1 : 1 Gorica (0:0)
600; Jurina 94.; Gregorič 53.

Lestvica:
Olimpija    25  15  6  4    55 : 18 51
Maribor     25  13  8  4    58 : 24 47
Domžale   25  11  9  5    35 : 18 42
Gorica       26  11  5  9    37 : 36 41
Zavrč         25   8   8  9    27 : 29 32
Celje          25   6  10  9   19 : 36 28
Koper         26   7  5  14   27 : 40 26
Krka           25   6  7  12   20 : 36 25
Rudar         25   6  7  12   19 : 37 25
Krško         25   6  7  12   15 : 38 25

G. V.