Kam po sezoni presežkov odhaja Peter Prevc?

Foto: STA

Izjemno vzdušje na Kongresnem trgu je doseglo vrhunec, ko so na oder stopili glavni junaki letošnje zime. Peter Prevc in ostali orli so popolnoma prevzeli več kot dva tisoč glavo množico. Obiskovalci so lahko videli tudi veliki kristalni globus. Prevca čaka še nekaj obveznosti, potem pa po sezoni presežkov odhaja oziroma kot pravi sam: “Grem na dopust daleč z avionom.”

Na odru se je zvrstilo 120 slovenskih zimskih športnikov, v vsaki panogi so izpostavili tiste najboljše, tiste, ki so v letošnji sezoni najbolj navdušili. Večtisočglavo množico so tako poleg Petra in Domna Prevca nagovorili Maja Vtič, Ana Drev, Boštjan Kline, Filip FlisarRok Marguč in drugi. Povezovalca sta naše športne ase povprašala, kako se bodo odpočili, kakšne načrte imajo za svoj oddih, manjkalo pa ni tudi številnih hudomušnih vprašanj in odgovorov, ki so nasmejali publiko.

Prevc je slovesno predal svoje zmagovite smuči za ček v višini 45 tisoč evrov, ki bo številnim mladim upom omogočil začetek športne kariere.

Peter Prevc: “Včeraj sem bil prost, nisem nič posebnega naredil, samo vse cunje sem opral. Danes imamo tukaj sprejem, jutri v Dolenji vasi, v četrtek obisk vseh večjih medijev in intervjuji, potem pa grem na dopust. Daleč z avionom. To je to!”

J. F.