fbpx

Kam se seli Udrih?

Foto: STA

Dva Slovenca v severnoameriški košarkarski ligi NBA bosta morda kmalu soigralca. Beno Udrih naj bi bil del selitve igralcev, po kateri bi se iz Memphisa preselil k Miamiju, kjer igra Goran Dragić.

Glavno vlogo v prvem večjem prestopu v novi sezoni ima Mario Chalmers, doslej član ekipe iz Miamija. V zameno naj bi v drugo smer odšla Beno Udrih in Jarnell Stokes, Memphis pa bo Miamiju prepustil še drugi izbor na naslednjem naboru.

S tem poslom bodo pri Miamiju tudi za šest milijonov dolarjev sprostili limit za plačilo igralcev. Posel naj bi z ustrezno dokumentacijo pri vodstvu lige dokončali do torka opolnoči po lokalnem času.

Chalmers je z Miamijem letos v osmem in zadnjem letu pogodbe, potem ko je bil član prve peterke ob dveh naslovih prvaka, pa zdaj ni več med nosilci igre. V povprečju je za Miami dosegal po 8,8 točke in imel 3,8 podaje na tekmo, pri Memphisu, kjer imajo z 91 točkami drugo najnižje povprečje doseženih točk v sezoni, pa naj bi predstavljal dobro okrepitev na klopi in menjavo za Mika Conleyja.

B. O., STA