Katančevi fantje po porazu ne obupujejo: “Tudi mi lahko damo njim dva zadetka”

Slovenska reprezentanca v Ukrajini (foto: epa).

Slovenska nogometna reprezentanca se bo po regeneracijskem treningu na Brdu pri Kranju preselila v Maribor, kjer jo v torek čaka povratna tekma dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini. Čeprav so prvo Ukrajinci dobili z 2 : 0, Kevin Kampl in Mišo Brečko ne obupujeta.

“Moramo dvigniti glave, imamo še eno tekmo. Seveda bo zelo težko dati dva gola, ampak v nogometu je vse možno. Če ga damo hitro, bo igra bolj odprta. Bo pa zelo težko, saj ima Ukrajina zelo dobro ekipo, zelo dobro igra naprej. Dobro se moramo pripraviti, upam tudi, da nas bo poneslo vzdušje na tribunah in da bomo odigrali dobro tekmo,” je po tekmi v Lvovu razmišljal vezist Bayerja iz Leverkusna Kevin Kampl.

Če bi takrat zadeli …
Slovenija je imela v prvem polčasu v Ukrajini dve lepi priložnosti. “Če bi takrat zadeli, bi bilo vse skupaj povsem drugače. V drugem polčasu smo poskusili igrati bolj napadalno, a dobili še drugi zadetek in je bilo težko. Vemo, da 0 : 2 ni dober izid za nas, toda tudi mi lahko damo njim dva zadetka. Na trenutke se je pokazalo, da če držimo žogo, je tudi zanje težko. To moramo upoštevati v torek. Moramo verjeti vase in tudi bomo,” poudarja Kampl, ki ga igra Ukrajine ni presenetila.

“Mislim, da niso bili močnejši od pričakovanj. Tudi mi smo imeli v prvem polčasu dve lepi priložnosti. Tudi proti koncu tekme bi lahko zadeli, če bi bolje odigrali akcijo. Vse to kaže, da lahko igramo proti njim. Pri nas bo povsem drugačna tekma, igra, ozračje. Moramo se regenerirati, priti na 100 odstotkov in potem bo vse odprto,” meni slovenski reprezentant.

Ta dodaja, da bo Ukrajince najlažje prebiti s hitro igro, z ustvarjanjem viška igralcev na sredini igrišča. “Verjamem, da bomo v Mariboru imeli svoje priložnosti, seveda moramo najbolj paziti, da ne prejmemo zadetka, saj moramo potem doseči štiri gole. To pa bi bilo zelo težko. Ampak če bomo držali našo mrežo nedotaknjeno in hitro zadeli, potem je vse možno,” pravi Kampl.

Meni še, da morajo sami igrati bolj napadalno, saj bodo na domačem terenu, mogoče tudi z drugačno postavitvijo. Izpostavil je še, da so sposobni dvakrat zatresti mrežo, nenazadnje so jo tudi proti Švici in Angliji.

Dokler obstaja odstotek, bomo verjeli
Mišo Brečko
, ki je bil zahteven boj z najbolj izpostavljenim ukrajinskim reprezentantom Jevgenom Konopljankom, prav tako še ne dviga bele zastave.

“Težko je v odstotkih oceniti naše možnosti, so pa veliko manjše, kot so bile pred prvo tekmo. Toda dokler obstaja kak odstotek, bomo verjeli, upali in dali vse od sebe. Če, denimo, dobimo polčas z 1 : 0, potem je vse odprto. To je nogomet. Če pa bi dosegli zadetek v Lvovu, bi vse skupaj čisto drugače izgledalo. A gremo naprej, kaj hočemo. Ni veliko časa, moramo se dvigniti, odigrati pošteno in potem bomo videli, kako in kaj,” meni Brečko.

STA, B. O.

 • von Rhein

  Igro,minule dogodke na igrišču in pričakovanja so mnogi že ocenili,komentirali in razmišljali kaj se lahko ali mora zgoditi v torek.Redno spremljam nogomet in gledam skozi svoja “očala”.Gre za drugo stvar.Ušesa trpijo,pritisk se dvigne na kritično mejo,ko poslušam Katanca.Vsak nedozorel pubertetnik je sposoben povedati več smiselnih stavkov v odgovorih kot ta mentalno zaostali selektor.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme,
   debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju ipd.

   Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez žaljivih besed oz. besed s
   slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

   #mentalnozaostali

   • von Rhein

    Kako se v nežaljivem nivoju omeni osebo s takim IQ-jem,ki ga kaže v svojih govornih nastopih?

    • Aton

     Fuzbalerji imajo IQ, kakršnega imajo. So pa geniji v primerjavi z navijači in šank-komentatorji.

 • resnicaboli

  Dajte no imate srečo da ni bilo 5:1

 • Poštenje velja

  Butalski selektor in balkanski fantje.
  NIMATE ŠANS

 • črnaovca

  Enkrat za sprmembo nam verjetno ne bo uspelo a nič škode, prvenstvo bomo spremljali brez napihovanja in evforije o naših

 • MojeIme

  Jasmin Kurtić, ne kompliciraj. Na reprezentančnih tekmah ni popravnih izpitov!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!