fbpx

Katančevi izbranci proti Litvi brez Kampla

Nogometna reprezentanca

Nogometaši slovenske izbrane vrste so zadnji trening pred jutrišnjo tekmo z Litvo opravili v namočenih Stožicah. Pripravili so se na nasprotnike, ki vedo, da moramo to tekmo nujno zmagati. Pričakujejo, da se bodo Litovci branili od prve minute in svoje priložnosti iskali v protinapadih.

“Biti moramo potrpežljivi, ne smemo brez zveze izgubljati žog v napadu. Potrpežljivost je edina rešitev proti taki ekipi, ki se bo branila. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, to je edini način za zmago,” je razkril Iličić.

Izbranci so se znašli v negotovi situaciji po fiasku s Švico, ko so v zaključku tekme zapravili udobno vodstvo dveh golov. Če bi takrat ohranili zbranost, bi se na evropsko prvenstvo uvrstili brez dodatnih kvalifikacij, tako pa tja verjetno potujejo nogometaši iz dežele sira in čokolade. Sicer obstaja oddaljena možnost, da se uvrstimo na drugo mesto, vendar le v primeru, da ekipa iz San Marina odigra tekmo življenja in Švicarje porazi.

Kampl bo tekmo spremlja s tribune
Jutri bodo tekmo v oblačnih Stožicah verjetno začeli Samir Handanović, Andraž Struna, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Valter Birsa, Robert Berić in Josip Iličić.  Med igralci ni Kevina Kampla, ki so mu na tekmi proti Estoncem popustili živci. Tekmo bo spremljal s tribune, bo pa že igral proti San Marinu.

Na lestvici s precejšnjim naskokom vodijo Angleži. Nabrali so 24 točk, Švicarji so daleč za njimi s 15 točkami. S tremi točkami zaostanka jim sledimo Slovenci, ki smo hkrati edini, ki jih ob ugodnem, a malo verjetnem razpletu dogodkov lahko ogrozimo. Za nami z dvemi točkami zaostanka Estonci in jutrišnji nasprotnik, Litovci z 9 točkami. Na zadnjem mestu je San Marino z eno točko.

Ž. K.