fbpx

Katanec z novim seznamom reprezentatov

Katanec je pred spopadom z Litvo in San Marinom sklical novinarsko konferenco na kateri je razkril oktobrsko bero igralcev. Med njimi se je prvič znašel Trajkovski iz Domžal, vrača pa se Tim Matavž, ki spet gradi reprezentančno formo.

Katanec je med drugim poudaril, da preizkušenega koncepta ne bodo spreminjali in da morajo obe tekmi vzeti resno. »V teh časih ni več heca. Nič ne bomo eksperimentirali, ker ni čas za to. To je mogoče na prijateljskih tekmah … Določenih stvari se ne bom več šel. Če bi si nekdo res zaslužil, potem pride zraven, kampanjsko pa preizkušati nekaj, kar mogoče ni logično – tega pa mogoče ne bom več počel«.

Ni prostora za napake
Selektorjeva izjava je še posebej razveseljiva, glede na to, da za nesrečen poraz proti Švici marsikdo išče razloge v pomanjkanju osredotočenosti, to pa bomo v prihajajočih tekmah prav gotovo rabili. Naše nogometaše namreč čakata navidezno šibkejša nasprotnika, ki pa ju morajo premagati, če želijo priti v dodatne kvalifikacije.

Ekipi bi lahko pri tem pomagal tudi Novaković, ki se vrača po hudi poškodbi rame. To je staknil na tekmi proti Švici. Katanec ga je kljub okrnjeni sposobnosti vpoklical. »Videli bomo, v kakšnem stanju je Milivoje Novaković, ali ga bomo lahko uporabili za ti dve tekmi ali ne,” je svojo odločitev komentiral selektor.

Ž.K.