Bizarno, kako je okrog prinesel Jeseničane

Spet je kratko potegnil šport (foto: sta).

Hokejski klub Jesenice je pred petnajstimi dnevi za 150 tisoč evrov na dražbi kupil Ljubljančan Boris Požeg. Slednji je medtem odstopil od pogodbe, stečajnemu upravitelju pa je ostala plačana varščina, ki znaša neverjetnih 120 evrov.

Za blagovno znamko HK Jesenice se je na dražbi v Murski Soboti potegovalo nekaj več kot 10 ljudi. Pričakovati je bilo, da bo blagovno znamko kupil eden izmed trojice favoritov. Nekdanji hokejist Tomaž Razingar, predsednik Hokejskega drsalnega društva (HDD) Jesenice Anže Pogačar in predstavniki Acroni Jesenic bi bili namreč logična izbira, toda vse je presenetil ljubljanski poslovnež Boris Požeg.

Začel je z veliki besedami, kmalu poniknil, zdaj odstopil od pogodbe
Izklicna cena je bila 1.200 evrov, varščina pa je znašala le 120 evrov, kolikor je na koncu za “dobro reklamo” tudi plačal poslovnež Boris Požeg. Ta je takoj po nakupu obljubljal sodelovanje s HDD Jesenice in vlaganje v jeseniški hokej, a je kmalu za tem odšel v tujino, zdaj pa je od pogodbe odstopil. “Glede na to, da ni podpisal pogodbe in ni plačal are, ki bi jo moral plačati, je dejstvo, da je odstopil od pogodbe,” je za Novo24TV povedal stečajni upravitelj Štefan Ščap in dodal, da bo dražba ponovljena.

Kdo koga vleče za nos?
Podjetnik Boris Požeg še vedno trdi, da ga zanima sodelovanje pri projektu jeseniškega hokeja, toda tako stečajni upravitelj Ščap kot predsednik Jesenic Pogačar s Požegom nimata dobrih izkušenj. Še preden je podjetnik Požeg javno povedal, da ni pripravljen plačati 150 tisoč evrov, je predsednik Jesenic Anže Pogačar za Novo24TV povedal: “Z gospodom Požegom sva se slišala in mislim, da je potem odšel v tujino. Imel naj bi neke investitorje iz tujine, ki naj bi bili pripravljeni vložiti v jeseniški hokej, ampak dlje od tega nismo prišli.”

Več podrobnosti o zadevi v jutrišnjem obširnem intervjuju
s predsednikom HDD Jesenic Anžetom Pogačarjem.

Nova dražba bo februarja
“V ponedeljek bom dal predlog in sodišče seznanil s tem, da je prišlo do odstopa od pogodbe in da gre blagovna znamka v novo prodajo,” je začetek postopkov, s katerimi bo prišlo do nove dražbe, napovedal nezadovoljni Ščap. V nadaljevanju je tudi obrazložil, kakšen bo nadaljnji postopek: “Sodišče bo izdalo sklep, ki mora biti 30 dni objavljen na spletni strani AJPES-a, nato bo treba počakati še na 15-dnevni rok za ugovor na objavo, kar vse skupaj pomeni 45 dni. Šele takrat lahko jaz objavim novo dražbo, če se seveda nihče ne pritoži.” A to še ni vse, potem ko bo stečajni upravitelj Ščap sodišče seznanil z novo izklicno ceno, za katero upa, da bo sprejeta, mora preteči še nadaljnjih 15 dni, tako da novo dražbo lahko pričakujemo šele februarja.

Jeseniškemu hokeju je že zdaj storjena škoda
“Če gre komu za interes jeseniškega hokeja, bi se lahko dogovorili in ne bi dražili pod 50 tisoč evrov,” je za Novo24TV povedal predsednik HDD Jesenice. “Dva tisoč evrov bi lahko plačali za znamko, ostali znesek pa namenili za hokej,” je še dodal. Že zdaj je jasno, da bo izklicna cena na drugi dražbi precej višja, kar nam je potrdil tudi Ščap, ki pa še ni želel izdati, kolikšna bo ta številka. Ob tem, ko je jeseniški hokej že tako ali tako na beraški palici, bo zdaj za odkup blagovne znamke treba odšteti še več. In razlog? Slovenski pravosodni sistem oziroma, kot je dejal stečajni upravitelj Štefan Ščap: “Zakon omogoča takšno poigravanje.”

R.V., G. V.

 • Poštenje velja

  V butalah nič novega! Natega d.o.o.

  • Peter

   Si me spomnil na fiziko. V bistvu smo v Dolini na področju natege (hm slovnično pravilno natega, fizikalno natege, pol se pa znajd) na najvišjem svetovnem nivoju, in ker imamo vrhunske strokovnjake za natege (hm, nategovanje, slovenščina je res komplicirana, no), bi mogoče lahko speljali kakšen biznis z nategami (nategovanjem, spet isti problem).
   Ja, sklanjatve se ne ujemajo. Ampak fizika je fizika, slovnica pa slovnica.
   Sicer pa : Naj živi nateg. Dolinski nateg.

 • Peter

  Tipičen butalski podjetnik.
  Pravzaprav bi morali tej besedi, podjetnik namreč, v slovenskem novoreku dodati črko “s”, ker taki …mater, študiram kaj naj napišem, da me admin ne opomni…ha, saj veste kaj mislim… spodjedajo vse, kar je v Dolini še kolikor toliko vrednega.
  in ker jim Zakon omogoča takšne natege, je vse kul. Vsaka svinjarija še ni kriminal, a nisi tko rekla, mami?

 • Peter

  Bistvo vseh problemov v Dolini:

  Zakon omogoča takšno poigravanje.

  • dež

   Lud jebe zbunjenog.

 • SF32

  Hmmmmm Štefan Ščap? Tako hoiejsko se sliši to ime… Mene bolj zanima, zakaj dražba ni bila bolj medijsko izpostavljena in zakaj je bila “skrita v MS” ob prisotnosti parih dražiteljev – ljudi znanih iz jeseniškega hokeja… Pa menda ja ni kdo hotel za bagatelo priti do blagovne znamke HK Jesenice in s tem oškodovati upnikov, ki so na tako skriti dražbi dobili manj?

 • drzavljanslo

  Slovenca okrog prinesti je tako težko kot vrček piva spiti. To počno Balkanci in rdeča mafija že 70+ let pa nič ne kaže, da bi šlo ljudstvu kaj na boljše :)

 • xtc

  Nič težav bodo pa Fadili in Hasoti igrali hokej.

  JA,Slovenci so narod idiotov in to ŽAL dobesedno.

  • leviukradlidrzavo

   Ti si en idiot. Prvic ker zalis kar vsepovprek vse Slovence, drugic pa pljuvas v lastno skledo. Nekaj je bit kriticen, nekaj drugega pa je svoj kratek um posplosevat in kar vse Slovence oznact za idiote. Ce ze kaj je to tudi sovrazni govor in rasizem do slovenskega naroda. Zdej se pa mal zamisli nad svojim bogim besednim zakladom!

  • leviukradlidrzavo

   Aha,no sej sem spregledal. Si napisal da Slovenci SO narod idiotov. Se pravi ti nisi Slovenec si pa jemljes pravico da nas tako zanicevalno oznacujes. Kje je zdaj admin??????? SOVRAZNI GOVOR!!!!!!

 • Svinsk zrezk

  150 tisoc evrov to pa je vrtoglavi znesek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!