fbpx

Kličko in Fury v ring že spet maja

Vladimir Kličko in Tyson Fury (foto: epa).

Zgolj nekaj dni po boksarskem spektaklu med Furyjem in Kličkom se že govori o povratnem dvoboju. To bo še večji spektakel, kot je bil tokrat, saj naj bi se boksarja maja pomerila kar na nogometnem stadionu Wembley.

Trener in stric Tysona Furyja Peter Fury je potrdil, da so se iz tabora Vitalija Klička že oglasili za povratni dvoboj, za katerega je bilo jasno, da se bo zgodil kaj kmalu, saj sta imela boksarja v pogodbi klavzulo, da mora biti v primeru Kličkovega poraza na sporedu povratni dvoboj.

Wembley zaradi denarja in gledalcev
Nič še ni sicer potrjeno, saj je od prvega dvoboja minilo šele nekaj dni, a poraz 39-letnega Ukrajinca boli in si zato povratnega dvoboja želi čim prej. “Oglasili se bomo pri nasprotniku, a govoriti o povratnem dvoboju zgolj nekaj dni po dvoboju, je absurdno,” je strasti umiril Kličkov menedžer Bernd Bönte. V taboru 11 let mlajšega Tysona Furyja pa so že razmislili o datumi in kraju dvoboja. “Razmišljamo o Wembleyu. S finančnega vidika bi imelo smisel, da bi bil dvoboj na sporedu maja,” je za Boxing News Online dejal trener Tysona Furyja.

Nogometni stadion v Londonu bi za boksarski dvoboj lahko sprejel kar 90.000 gledalcev.

R. V.