fbpx

Kline in Kosi do točk na superveleslalomu v Kitzbühlu

Boštjan Kline je na slavnem Steifu prišel do 15. mesta v superveleslalomu (foto: epa).

Boštjan Kline in Klemen Kosi sta na znamenitem Streifu prišla do novih superveleslalomskih točk za svetovni pokal. Tekmo, ki šteje tudi za kombinacijo, je končal še Andrej Šporn, medtem ko so ostali naši odstopili. Zmagal je Norvežan Svindal.

Aksel Lund Svindal je bil najhitrejši na superveleslalomu v Kitzbühelu. Norvežan je tako dobil superveleslalom za svetovni pokal, ki bo štel tudi za izide alpske kombinacije. Na stopničke sta se zavihtela še Američan Andrew Weibrecht in Avstrijec Hannes Reichelt.

Priložnost Kosija za nov uspeh?
Tekma šteje tudi za kombinacijo, tako da bo danes na sporedu še slalomski del kombinacije. To bi bila lahko spet priložnost za Klemna Kosija, ki je edino letošnjo kombinacijo končal na izvrstnem 7. mestu. Na kombinaciji bo nastopil tudi Boštjan Kline, ki je bil na superveleslalomu najboljši izmed Slovencev – osvojil je 15. mesto in za zmagovalcem Svindalom zaostal za sekundo in 45 stotink. Samo 22 stotink več je zaostal Klemen Kosi, ki je superveleslalom končal na 22. mestu. Možnost na kombinaciji ima še Andrej Šporn, ki sicer ni prišel do točk v superveleslalomu, a je kot edini izmed preostalih naših prišel do cilja. Martin Čater, Miha Hrobat in Štefan Hadalin superveleslalomske proge niso izpeljali do konca.

Slalomski del kombinacije je na sporedu ob ob 16.45.

R. V.