fbpx

Ko zadnji na sceno stopa prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo

Danes bo svojo prvo tekmo odigral tudi prvi zvezdnik prvenstva Ronaldo (foto: facebook).

Za zadnjo tekmo prvega kroga pana zelenice v Franciji prihaja najboljši igralec in hkrati prvi zvezdnik tega prvenstva – Portugalec Cristiano Ronaldo. V portugalski reprezentanci je vse podrejeno Ronaldu, ki si želi doseči velik uspeh tudi s svojo državo. V klubskih barvah je namreč osvojil že vse možne lovorike tudi kot igralec, zdaj pa je napočil čas tudi za Portugalsko.

Morda je to celo zadnje evropsko prvenstvo za Ronalda, čeprav je zvezdnik dejal, da bi za svojo reprezentanco igral tudi poškodovan. Odkar se je Cristiano izstrelil med zvezde svetovnega nogometa, Portugalska ni osvojila kakšnega večjega uspeha, saj je premalo igralcev, ki bi lahko prvemu zvezdniku izdatneje pomagali. Letos pa se zdi, kot da je vse mogoče, nekaj – ne pa tudi vsega – bo pokazala že današnja tekma proti Islandiji.

Portugalska – Islandija (21:00)

Portugalska je prvi favorit skupine. Da bi dosegli kakšen vidnejši uspeh, pa bodo morali delovati kot eno in biti na svoji najvišji ravni. Najbližje uspehu na evropskem prvenstvu so bili pred 12 leti, ko so pred domačimi gledalci v finalu klonili proti Grčiji. Takrat je bil Cristiano Ronaldo šele na začetku svoje kariere, zato pa je imel ob sebi velika imena, tokrat je slika ravno obratna. V zadnjem obdobju, razen Ronalda, ni tistih pravih izrazitih zvezdnikov. Še najbližje sta Pepe in Nani, kot tretjega bi lahko šteli Coentraa, ki pa je poškodovan. Vse bo torej odvisno od Ronaldove forme, zvezdnik pa v zadnjih letih zabija kot za šalo. Tudi tokrat je vse podrejeno njemu, z Reala je seboj pripeljal celo fizioterapevta. Ogromno ostalih igralcev prihaja iz Portugalske lige, ki je v zadnjih letih močno dvignila svoj nivo. Skriti adut bi lahko bil tudi Ricardo Quaresma, ki pa ima nekaj težav s poškodbo. Na zadnji prijateljski tekmi je blestel in počenjal prave vragolije, sicer pa je igralec tudi Ronaldov dobri prijatelj. Na drugi strani jih bodo poizkušali presenetiti Islandci, ki so z uvrstitvijo na EURO presenetili vse, velikih zvezdnikov v ekipi ni, tako da bo odločilna predvsem borbena igra. V Francijo naj bi po nekaterih podatkih pripotovalo tudi veliko število navijačev Islandije.

Ronaldo je s seboj pripeljal tudi fizioterapevta z Reala, ob njem je še njegov dober prijatelj Quaresma (foto: facebook).

Ronaldo je s seboj pripeljal tudi fizioterapevta z Reala, ob njem je še njegov dober prijatelj Quaresma (foto: facebook).

G. V.