fbpx

[Video] Kobe Bryant gre v pokoj

Kobe Bryant (Foto: epa)

Danes ponoči po slovenskem času je slovo od profesionalnega športa najavil eden največjih košarkarjev v zgodovini, Kobe Bryant. Eden največjih zvezdnikov Lige NBA je svoje slovo naznanil na zanimiv način – z objavo pesmi “Draga košarka”.

Svojo ljubezen do košarke je Kobe Bryant opisal v osmih kiticah pesmi na spletni strani The Players’ Tribune. V njej Bryant pove, da se je v košarko zaljubil pri šestih letih, ko je doma začel preigravati z očetovimi zvitimi nogavicami.

Nepozabna 24-ica Lakersov
Za 37-letnega Bryanta je to že 20. sezona v Ligi NBA. Bryanta je leta 1996 kot 13. na “draftu” izbrala ekipa Charlotte Hornets in ga predala Lakersom. Pri Jezernikih je Bryant prvi dve sezoni preživel na klopi, v tretji sezoni pa je odigral 50 tekem in tako se je začela njegova nepozabna zgodba. Skupaj s Shaquillom O’Nealom, ki je k Lakersom prišel isto sezono kot Bryant, sta tvorila nepozaben zgodovinski dvojec. Skupaj sta trikrat osvojila Ligo NBA, potem pa so se zaradi spora leta 2004 njune poti razšle. Sledila je katastrofalna sezona in zgolj 34 zmag, a je Bryant v navezi s Pauom Gasolom nato osvojil še dva šampionska prstana.

81 točk na eni tekmi Lige NBA
Za Bryantom je izjemna kariera, saj je osvojil 5 naslovov v Ligi NBA ter 2 zlati medalji na olimpijskih igrah. 17-krat je nastopil na All-Star tekmi, dvakrat pa je bil tudi MVP finala. Je najboljši strelec v zgodovini LA Lakersov in zmagovalec v zabijanju leta 1997. Nepozabna pa je njegova tekma, ko je 22. januarja 2006 proti Torontu na eni sami tekmi natresel neverjetnih 81 točk. To je še vedno druga najboljša strelska predstava kateregakoli košarkarja v zgodovini Lige NBA. Rekorder s kar 100 točkami na eni tekmi je še vedno legendarni Wilt Chamberlain.

81 točk Kobeja Bryanta proti Torontu (22. 1. 2006):

R. V.