fbpx

Kopitar s tremi zadetki ponovno zvezda večera

Foto: STA

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ponoči ponovno blestel. Na tekmi severnoameriške lige NHL je k zmagi Los Angelesa – po podaljšku v gosteh pri New York Rangers s 5:4 – prispeval kar tri zadetke. Njegov trener je po tekmi dejal, da je bila to Kopitarjeva najboljša tekma v rednem delu sezone.

Kopitar, ki je igral več kot 23 minut in štirikrat sprožil proti vratom, je zadel za 1:0, 3:3 in 4:4. Odločilni zadetek za zmago je dosegel Tanner Pearson v četrti minuti podaljška. Preostali gol pa je prispeval Marian Gaborik, poroča STA. Trener Darryl Sutter je bil o predstavi najboljšega slovenskega hokejista kratek in jasen: “To je bila njegova najboljša tekma v rednem delu sezone.”

“Zelo pomembna zmaga glede na to, da smo včeraj zelo slabo igrali. Danes pa mislim, da smo že prvo tretjino veliko bolje začeli, bili sicer v zaostanku do zadnje pol minute, ampak nam je uspelo izenačiti in potem zmagati v podaljšku. Kar pa konec koncev niti ni pomembno. Pomembno je, da smo odnesli dve točki,” je tekmo z drugo newyorško ekipo podoživel Kopitar.

Z zmago in tremi goli, ki so bili zanj 14., 15. in 16. v sezoni – zdaj je ob 34 podajah pri natančno 50 točkah -, pa je lahko hitro pospravil v zgodovino prejšnjo tekmo: “Danes smo bili povsem drugačna ekipa. Po pravici povedano, ne vem, kaj nam je bilo včeraj, kot da smo bili začarani na začetku. Danes smo bili malo bolj osredotočeni na začetek tekme in to nam je dobro uspelo.”

A. D., STA