fbpx

Ekspresni zadetek Kopitarja pomagal Kingsom do zmage

Anže Kopitar je že v prvi minuti načel mrežo Montreala (foto: spletna stran lige).

Anže Kopitar in Los Angeles Kingsi so si danes v svoji dvorani že v prvi tretjini priigrali zmago s 3 : 2. Tokrat je morala premoč priznati ekipa Montreal Canadiens. LA Kingsi so danes slavili že petič na zadnjih šestih tekmah in še naprej ostajajo na četrtem mestu zahodne konference.

Ponovno pa je svoje znanje pokazal kdo drug kot Anže Kopitar, ki je mrežo nasprotnika zatresel že v 1. minuti in tako prišel do svojega 19. zadetka v letošnji sezoni.

Kopitar ni dolgo čakal na zadetek
Tekma se je začela po željah in načrtih domačih. Po strelu Aleca Martineza z modre linije je Anže Kopitar pred vrati ploščku uspel spremeniti smer in že v 56. sekundi popeljal Kingse v vodstvo. Prednost je čez 3 minute še dodatno povišal Tanner Pearson. Kingsi so si tako priigrali vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Minuto pred koncem prve tretjine je Montreal uspeli znižati zaostanek preko Subbana. V drugi tretjini zadetkov nismo videli, je pa zato Dwight King zadel v 46. minuti za nekoliko lažjo končnico Kingsov. Eller je v 55. minuti dosegel zadetek, ki je dal Montrealu nekaj upanja, vendar se je na koncu izkazalo, da je postavil končni rezultat 3 : 2. Anže Kopitar je na ledu preživel 22 minut in dvakrat sprožil proti nasprotnikovim vratom. Danes je za Kingse prvič zaigral tudi Kris Versteeg, nova kraljevska okrepitev.

V noči na nedeljo Los Angeles Kingse čaka pomembna tekma v boju za četrto mesto v zahodni konferenci. Nasproti jim bo stala ekipa Anaheim Ducks, ki ima na petem mestu enako število točk kot Kingsi.

G. V.