fbpx

Kopitarjeva 700. tekma in še zmaga

Foto: STA

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je ponoči s 4 : 3 premagalo Edmonton Oilers. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je poskusil s tremi streli na gol, a ni bil uspešen, je pa v NHL odigral že jubilejno 700. tekmo.

Tudi tekma v Los Angelesu se je v spomin na žrtve terorističnih napadov v Parizu začela z minuto molka, kralji so se ob tem spomnili tudi svojega nekdanjega francoskega soigralca Cristobala Hueta, ki je bil član ekipe leta 2003.

Gole za Los Angeles so prispevali Marian Gaborik, Tanner Pearson in Milan Lucič, ko pa so gostje preko golov novinca Leona Draisaitla, Teddyja Purcella in Taylorja Halla izenačili, je tekmo odločil Nick Shore poldrugo minuto pred koncem druge tretjine.

Igra pred razprodano dvorano
V golu ekipe iz Staples Centra, ki je znova igrala pred razprodano dvorano in 18.230 gledalci, se je z 22 obrambami izkazal Jonathan Quick, kralji pa so v domači dvorani zdaj naftarje premagali že sedmič zaporedoma. Edmonton je s porazom zaključil niz štirih gostovanj.

“Nismo igrali take igre, kot jo igramo po navadi, dostikrat smo izgubili plošček po nepotrebnem. Imamo hitre napadalce in včasih je zato treba biti bolj previden zadaj. A ta zmaga je za nas izrednega pomena, da smo domače tekme zaključili z dvema točkama, preden se odpravljamo na gostovanja,” je po tekmi dejal strelec prvega gola za Los Angeles Gaborik.

Los Angeles Kings se zdaj odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji tako kar petkrat igrali v gosteh.

B. O., STA