fbpx

Korejska reprezentanca bo v Riu varna pred virusom zika. Poglejte, zakaj …

Foto: epa

Južnokorejski olimpijski komite je v sredo predstavil športne uniforme, ki so odporne na virus zika in prepojene z repelentom proti komarjem, ki bo zaščitil olimpijce na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Sredstva za zaščito pred komarji so dodali v uniforme, ki vključujejo dolge hlače, dolge majice in jakne. Oblačila bodo reprezentanti nosili med ceremonijami, treningi in v olimpijski vasi, so sporočili v korejskem olimpijskem komiteju.

V komiteju so sporočili, da tovrstnega patenta zaradi strogih pravil tekmovanja niso mogli vgraditi v tekmovalna oblačila. Kljub temu bodo športniki med tekmovanji lahko uporabljali različna sredstva proti komarjem, poročajo pri ABC News.

Poleg virusa še druge tegobe
Brazilija se že dolgo bori proti virusu zika, ki je povzročila mnogo okvar pri novorojenih dojenčkih, vključno z mikrocefalijo, pri kateri se otroci rodijo z manjšo glavo kot običajno. Nevarnost virusa je – poleg zamud pri gradnji infrastrukture in neugodne politične situacije – ena glavnih skrbi brazilskih oblasti pri organizaciji letošnjih olimpijskih iger.

Južna Koreja ničesar ne prepušča naključjem
Ekipa južnokorejske vlade in delegatov olimpijskega komiteja je že ta mesec obiskala Rio de Janeiro, kjer so si ogledali olimpijsko prizorišče in lokalne bolnice. V korejskem olimpijskem komiteju pričakujejo, da bodo Brazilci čim prej pripravili navodila za športnike in turiste o ravnanju in preventivnih ukrepih pred škodljivim virusom.

Ameriška reprezentanca je slavnostne športne uniforme znamke Ralph Lauren, ki jih bodo nosili olimpijci na igrah razkrila z veliko manjšo zaskrbljenostjo. Tako ženske kot moški športniki bodo nosili kratke hlače.

M. P.