fbpx

Kozmus: To je moj zadnji dogodek, konec kariere

Primož Kozmus (foto: STA).

Primož Kozmus je zaključil s kariero. V tam namen je sklical novinarsko konferenco v Viteški dvorani Posavskega muzeja v Brežicah, kjer je svojo odločitev tudi pojasnil. Olimpijski in svetovni prvak je prejšnji mesec dopolnil 36 let.

Kozmus se je za upokojitev odločil, potem ko se zaradi poškodb ni mogel pripraviti na olimpijske igre v Riu de Janieru. Letos ni tekmoval niti na eni tekmi, zadnji nastop je opravil 20. septembra prejšnjega leta, piše STA. Iz enakega razloga se je upokojil tudi Mitja Petkovšek.

Ponovna upokojitev
Tokrat se verjetno poslavlja za vedno, prvič se je upokojil že leta 2009 zaradi iztrošenosti. Vrnil se je že čez eno leto in nato osvojil še srebrno odličje na olimpijskih igrah v Londonu. V svoji karieri je med drugim osvojil zlato medaljo na OI v Pekingu (2008), srebrno medaljo na OI v Londonu (2012), zlato medaljo na SP v Berlinu (2009) in srebrno medaljo na SP v Osaki (2007).

Primož, hvala!

Primož Kozmus se je s svojimi uspehi z zlatimi črkami vpisal v zgodovino svetovne in slovenske atletike. V uredništvu Nova24TV mu na novi poti želimo veliko uspehov.

Ž. K.