fbpx

Kraljevska predstava Lindsey Vonn, lep uspeh Vanje Brodnik

Lindsey Vonn je bila na smuku spet brez konkurence (foto: epa).

Lindsey Vonn je s kraljevsko vožnjo še enkrat več deklasirala vso svetovno konkurenco in svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Laro Gut še povečala. Ilka Štuhec je odstopila, Vanja Brodnik je bila 22.

Lindsey Vonn je še enkrat več potrdila, da ji letos v smuku ni para. Tokrat je Američanka tekmice povsem ponižala, saj je drugouvrščeno Fabienne Suter prehitela za več kot sekundo in pol. Ilka Štuhec je, tako kot na četrtkovem treningu, zgrešila vratca in odstopila, Vanja Brodnik pa je prišla do prvih smukaških točk letos.

Kraljevska Lindsey Vonn
Fantastična Američanka juriša proti novemu velikemu kristalnemu globusu. S fantastično predstavo je povsem deklasirala tekmice in prišla do pete letošnje zmage v smuku. 31-letna smučarka je letos dobila vse smuke, na katerih je prismučala do cilja – edinkrat, ko ni zmagala, je bilo v Val d’Iseru, ko je odstopila. Vonnova ima pred zadnjima dvema smukoma pred Lariso Yurkiw kar 172 točk prednosti v skupnem seštevku smukaške razvrstitve, medtem ko je svojo prednost v skupnem seštevku zdaj povečala za 82 točk, tako da ima pred jutrišnjim superveleslalomu kar 127 točk prednosti pred Laro Gut. Ilka Štuhec tokrat ni bila najbolj razpoložena in je ponovila napako s četrtkovega treninga, medtem ko se je z zanjo odličnim 22. mestom izkazala Brodnikova, ki je tako prišla do svojih prvih smukaških točk letos.

Končni vrsti red:
1. Lindsey Vonn
2. Fabienne Sutter
3. Viktoria Rebensburg
4. Larisa Yurkiv
5. Laurenne Ross
….
22. Vanja Brodnik
Ilka Štuhec je odstopila.

R. V.